Ambrož Bajec-Lapajne

De Sloveense tenor Ambrož Bajec-Lapajne trad op met veel kamerorkesten, vooral met muziek uit de renaissance, de barok en de klassieke periode. Zowel als solist als in belangrijke opera’s.
Ambroz Bajec-Lapajne-tenor

biografie

De Sloveense tenor Ambrož Bajec-Lapajne begon pas na zijn studie politicologie-internationale betrekkingen met zijn zangcarrière. Als solist heeft hij opgetreden met veel kamerorkesten, vooral met muziek uit de renaissance, de barok en de klassieke periode. Hij volgde masterclasses bij Rudolf Jansen, Jard van Nes, Udo Reinemann, Margreet Honig, Sarah Walker, Edith Wiens, Jadwiga Rappé, Helmut Deutsch en in het Concertgebouw bij Irwin Gage. Hij vervolgde zijn studie bij Bernarda Fink, David Wilson-Johnson en voor barokzang bij Dame Emma Kirkby, Christoph Rousset, Monique Zanetti, Richard Weistrich, Claron McFadden en Fred Jacobs. Hij werkte met dirigenten als Eric Ericson, Bo Holten, Gary Graden, Georg Grün, Johannes Prinz, Peter Erdaly, Martin Haselböck en Peter van Heyghen.

Ambrož begon zijn zangstudie in 2002 aan het Amsterdams Conservatorium bij Maarten Koningsberger en werkte daarna aan zijn masters bij Valérie Guillorit. In Ljubljana gaf hij in 2003 een succesvol recital met Abigail Richards, dat opgenomen werd voor de radio. Zij voerden daarbij onder andere Songs of Travel van Vaughan Williams uit. Met de Canadese pianiste Kate Clark op fortepiano zong hij Die Schöne Müllerin van Schubert. Hij trad als solist op in werken van onder anderen Purcell, Bach, Handel, Schütz, Haydn en Britten. Hij werkte ook mee aan eigentijdse kameropera’s. Daarnaast zong hij belangrijke rollen in opera’s van Offenbach, Poulenc, Mozart en Monteverdi.

In 2006 werd hij aangenomen als solist bij de Vrienden van het Lied. In korte tijd gaf hij talloze liedrecitals met Abigail Richards aan de piano. Op dit moment wordt hij begeleid door Kaoru Iwamura.

programma's

Robert Schumann en zijn Franse vroegromantische tijdgenoten

Ambrož Bajec-Lapajne, tenor
Kaoru Iwamura, piano

 

Klik hier om het programma te bekijken >