Beleef het mee

Beleef het mee: een vocale Performance onder het motto ‘Music for a while’.

Op zondag 12 februari 2023 was het eindelijk zover: ten overstaan van het selectiecomité – bestaande uit sopraan/zangdocent Claudia Patacca, bariton/zangdocent Thomas Körner en regisseur/theaterdocent Andreas Gilles – brachten de zangers die deelnamen aan On Stage hun liederen ten gehore. Uit deze presentaties zijn vijftien musici geselecteerd die nu gaan werken aan een concertprogramma dat in maart op een Duits en een Nederlandse podium wordt uitgevoerd. Ook twee leden van de vereniging doen mee: mezzosopraan Marianne Stadlander uit de regio Utrecht en contactpersoon en lid uit de regio Twente bariton Charles Mol. We wensen hen veel succes en plezier!

Deze zogenoemde ‘Performances’ worden op zondag 19 maart om 19.30 uur in de Landesmusikakademie NRW te Heek en op zaterdag 25 maart om 20.00 uur in Akoesticum te Ede uitgevoerd. De toegang is gratis

Marianne heeft inmiddels vier jaar klassiek zangles en deed in 2019 mee aan de muziektheatervoorstelling Immens van Theater Utrecht. Sinds 2020 zingt in het koor Cantus Terra. Samen met haar pianist Anne Luc ontwikkelde zij in 2021 de voorstelling Vrouwenliefde belicht en bezongen over de liedcyclus Frauenliebe und -Lebe van Schumann. Deze voorstelling werd drie keer voor een volle zaal ten gehore gebracht.

Charles kreeg zijn eerste zanglessen van Margaret Shilkin in de VS. In Nederland studeerde hij verder bij Rosemary le Gras, Jo Bollekamp en Joke de Vin en volgde meerdere masterclasses bij Maarten Koningsberger. In 2015 won hij een 2e prijs op het Euregio Vocalistenconcours. Hij zingt graag opera- en oratorium-aria’s, maar is vooral actief in de liedkunst. Hij bezoekt regelmatig Schubertiades en recitals van de Vrienden van het Lied.

Regie: Andreas Gilles
Zangcoach: Claudia Patacca
Projectpianist: Sofia Vasheruk

Datum en tijd: 25 maart 2023 / 20.00 uur
Locatie: Akoesticum / Nieuwe Kazernelaan 2-D42, Ede

lees meer >