carte blanche 4 igor

In de zomer van 2019 liep bariton en lid van de vereniging Igor Bogaert een zeldzame zenuwbeschadiging op die hem sindsdien belet om te zingen. Maar omdat musiceren in zijn bloed zit zocht hij een manier om zijn publiek op een andere manier te bereiken. Op 1 juni a.s. geeft hij een voorstelling met operamuziek in het Amsterdamse Vondelpark Openluchttheater met zijn muzikale vrienden en hemzelf als spreekstalmeester.
foto's: © Annemieke Tonnaer

‘De moed zakte mij steeds meer in de schoenen en ik verwachtte nooit meer te kunnen of mogen optreden voor mijn geliefd publiek. Totdat ik vorig jaar het idee kreeg mijn muzikale vrienden op te bellen om hen te vragen of zij mooie operamuziek wilden komen zingen in het Amsterdamse Vondelpark Openluchttheater. Ik droom er al 25 jaar lang van om hier ooit te mogen optreden’, schrijft Igor aan de vereniging. Die droom gaat op 1 juni a.s. in vervulling met de voorstelling: Carte Blanche 4 Igor.

Zomerse voorstelling
Het belooft een zomers operafeest te worden met een grappige twist, want Igor heeft het optreden met zijn vrienden enorm gemist! Tijdens het concert in het Vondelpark Openluchttheater, zal Igor als spreekstalmeester de prachtige operamuziek aan elkaar praten en op luchtige, humoristische wijze anekdotes vertellen over zijn leven als gehandicapte in de grote stad. Verder luistert u naar sopraan Mijke Sekhuis, alt-mezzo Carina Vinke, tenor Robert Luts en pianist Jean-Baptiste Milon. Het belooft Een voorstelling te worden met feestelijke muziek waar je om kunt lachen.

Ie-de-reen is welkom
‘Ik ben superblij dat ik alles, scootmobielend door de stad, zover heb weten te organiseren: meer dan honderd enthousiaste vrijwilligers hebben zich door mijn plannen laten inspireren en doen er alles aan om deze avond tot een groot feest te maken voor iedereen. Alles is er: geweldige zangers, mooie, meeslepende en ontroerende operamuziek, catering, faciliteiten voor minder-validen … en de toegang is gratis!’ Er is dus werkelijk geen enkele belemmering voor wie dan ook om te komen luisteren en te genieten.

Meer informatie: carteblanche4igor.nl
Datum: donderdag 1 juni
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Vondelpark Openluchttheater, Vondelpark 5a, 1071 AA  Amsterdam