Even voorstellen: Marja Hennemann

Marja Hennemann kent de Vrienden van het Lied vooral uit de verhalen van penningmeester Frank Bakx en Marie-Louise Beerling, lid van de commissie concerten en al meer dan 40 jaar goede vrienden. Toen eind vorig jaar in die commissie een lege plek ontstond meldde ze zich aan om vanaf januari dit jaar samen met Marie-Louise de programmabladen en liedteksten samen te stellen. Ze stelt zich graag aan u voor.
Portret van een oudere vrouw.

‘Van huis uit ben ik sociaal geograaf en werkte en woonde in de jaren 80 met mijn gezin in diverse landen in Afrika en in Jamaica. Nadat we begin jaren 90 terugkwamen naar Nederland werkte ik voor verschillende organisaties op het gebied van internationale samenwerking. Bij een van die werkgevers kwam ik Marie Louise – die ik destijds in Zambia had leren kennen – opnieuw tegen als collega’, begint Marja.

‘Marie-Louise vertelt regelmatig hoe leuk de vereniging en recitals zijn en steekt veel tijd in het maken van de programmabladen. Het leek me leuk om weer met haar samen te werken, want ik houd wel van dat gepuzzel om het mooi te krijgen. De reden om mijn hulp aan te bieden is dus eigenlijk heel praktisch’, voegt ze lachend toe.

Ze gaat verder: ‘Maar eigenlijk ben ik een nogal atypische toevoeging aan de Vrienden van het Lied. Ik ben nog geen lid en heb van oorsprong meer met instrumentale klassieke muziek. Al heb ik een brede muzieksmaak hoor: van klassiek tot modern, country en folk. Mijn lievelingsinstrument is wel de hobo, die spreekt mij erg aan om zijn warmte. Als we concerten bezoeken doen we dat regelmatig in Musis in Arnhem, maar door corona is dat een beetje stil komen te liggen.’

De Dag van het Lied op 13 mei wordt haar eerste echte kennismaking met de vereniging: ‘Ik ben vooral heel nieuwsgierig hoe die dag is: hoe stellen musici zich voor, wat houdt de masterclass in? Het wordt een nadere kennismaking en ik stel me gewoon open voor wat ik tegenkom.’ Het enthousiasme dat ze tot nog toe ontmoette binnen de vereniging is in elk geval aanstekelijk: ‘Annette Ovink, die heel actief is, kwam na mijn aanmelding op bezoek. Er kwam een wervelwind binnen die heel veel enthousiasme achterliet. Voor mij is het lied een nog onbekend terrein, maar ik ben nieuwsgierig naar hoe het me bevalt, al wil ik ook nog andere invullingen voor mijn pensioentijd gaan zoeken. Ik houd namelijk ook erg van tuinieren, lezen, films kijken en fietsen.’