Han-Louis Meijer

Han-Louis Meijer trad op met gerenommeerde zangers en verleende regelmatig als begeleider zijn medewerking mee aan masterclasses. Hij is als docent piano en vocal coach verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Han Louis Meijer-piano

biografie

Han-Louis Meijer studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Jan Wijn voor zijn onderwijsakte-B en zijn solistendiploma. Op uitnodiging van pianist Hans Broekman volgde hij de studie Liedbegeleiding. Tijdens deze studie kreeg hij les van grootheden als Felix de Nobel, Herman Krebbers, Rudolf Jansen en Sandor Vegh.

Na deze studie werd Han-Louis Meijer door maestro Thom Bollen van de ‘fijne kneepjes van het metier’ voorzien. Hij werd gevraagd als een van de begeleiders tijdens de Masterclasses van Elisabeth Schwarzkopf (1984 en 1986) en tevens als begeleider tijdens het Internationaal Vocalisten Concours te ‘s-Hertogenbosch. Han-Louis Meijer trad op met beroemdheden als sopraan Inessa Galante, mezzosopraan Gail Gilmore, de tenoren Neil Shicoff en Bruno Sebastian, bas-bariton Edmund Tolliver en meesterviolist Maxim Vengerov.

In Nederland werkt hij al jaren samen met Frans Fiselier, Leo Geers, Harry v/d Plas, Ruxandra Vode en Marten Smeding. Vanaf 1989 tot 2002 werkte hij intensief samen met de wereldberoemde sopraan Cristina Deutekom. Hij is sinds 1994 als docent piano en vocal coach verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.