Jeroen Liedorp

Jeroen Liedorp echte passie voor het begeleiden van zang ontstond tijdens de opleiding voor aantekening liedbegeleiding. Tijdens een masterclass bij de wereldberoemde liedbegeleider Graham Johnson maakte hij diepe indruk.
Jeroen Liedorp-piano

biografie

Jeroen Liedorp is vaste begeleider van Ingrid Kappelle. Hij studeerde piano aan het Rotterdams Conservatorium bij Michael Davidson en behaalde daar zijn DM (1994) en UM (1997) diploma. Jeroen volgde masterclasses bij Lazar Berman en Philippe Entremont. Een echte passie voor het begeleiden van zang ontstond tijdens de opleiding voor aantekening liedbegeleiding (1999) bij Kelvin Grout. Tijdens een masterclass bij de wereldberoemde liedbegeleider Graham Johnson maakte hij diepe indruk. Jeroen is pianist bij het ensemble Aria Balsamica. Met Dorette Lagendijk vormt hij het fluit-pianoduo Sparkling Phantasy waar recentelijk een cd van is uitgekomen.

De samenwerking met Ingrid Kappelle bestaat sinds 2005, beide musici voelen zich partners in crime in het liedvak. In 2008 en 2009 traden ze op tijdens de serie Ventura in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Ze werken in een breed vakgebied samen waaronder met vocaal ensemble Cappella Constancis.

Binnenkort verschijnt een cd van het duo Kappelle en Liedorp met onder meer liederen van Schubert, Schumann en Wolf.