Jorrit van den Ham

Jorrit van den Ham deed nog tijdens zijn opleiding met succes mee aan enkele concoursen. Naast vele optredens in Nederland speelde Jorrit van den Ham de afgelopen jaren ook in het buitenland. Hij verzorgt solorecitals en treedt ook op als lied- en koorbegeleider.
Jorrit van den Ham-piano

biografie

Jorrit van den Ham werd op dertienjarige leeftijd toegelaten tot de afdeling jong talent van het Hilversums Conservatorium en zette een jaar later zijn pianostudie voort bij Marjes Benoist aan het Conservatorium van Amsterdam. Onder de hoede van Hakon Austbö en Naum Grubert behaalde hij in 2006 zijn masterdiploma.

Tijdens zijn opleiding deed hij met succes mee aan het Nationaal Concours en het Prinses Christina Concours waar hij enkele prijzen behaalde. In 2007 ontving hij een derde prijs in de landelijke finale van het Euro Concours. In het buitenland volgde hij masterclasses bij Clifton Matthews en Jacques Rouvier. Ook studeerde hij langere tijd bij Peter Feuchtwanger in Londen van wie hij nu assistent is. Momenteel volgt hij een opleiding in de Alexander Techniek.

Naast vele optredens in Nederland speelde Jorrit van den Ham de afgelopen jaren ook in het Mozarteum te Salzburg en in de St. Olaves Church en de Regents Hall te Londen. Hij gaf ook concerten in Frankrijk en Italië, speelde tijdens het pianofestival in Feuchtwangen en trad op voor de Beethoven Society of Europe.

Jorrit van den Ham verzorgt solorecitals en treedt ook op als lied- en koorbegeleider.