Marga Melerna

Marga Melerna gaf zanglessen aan het Sweelinck-Conservatorium en maakte vele jaren deel uit van het Groot Omroep Koor. Voor de vereniging Vrienden van het Lied maakte Marga cd-opnamen van muziek van Nederlandse componisten.
Marga Melerna-mezzosopraan

biografie

Marga Melerna behaalde in 1979 het diploma docerend musicus en het solistendiploma (UM) aan het Sweelinck-Conservatorium te Amsterdam, bij Cora Canne Meyer. Vervolgens werd zij geëngageerd bij de operastudio van de Nederlandse Operastichting. Zij volgde masterclasses bij Ré Koster, Christa Ludwig en Vera Rosza.

Marga was in 1983 finaliste in het Internationaal Vocalisten Concours van ‘s-Hertogenbosch (Janine Micheaud-prijs) en won in 1987 in Clermont-Ferrand wederom een prijs voor de beste vertolking van het Franse lied. Na een seizoen aan het Pfalz-Theater in Kaiserslautern te hebben gezongen besloot zij zich definitief in Nederland te vestigen.

Marga werd assistente van Cora Canne Meyer en gaf als zodanig vele jaren zanglessen aan het Sweelinck-Conservatorium. Sinds 1989 maakt Marga deel uit van het Groot Omroep Koor, dat ook van haar solistische capaciteiten gebruik maakt. Zo zong zij kleine soli onder leiding van grote dirigenten als Henry Lewis, Hans Vonk, Valéry Gergiev, A. Ros-Marba, Bernard Haitink en Reinbert de Leeuw. In 2003 ruilde zij de helft van haar vaste aanstelling bij het koor in, om de drie jaar durende teachers-training-course in de Alexandertechniek te kunnen volgen. Sinds 2006 geeft zij les in deze techniek, die overigens niet exclusief voor musici is.

Voor de vereniging Vrienden van het Lied maakte Marga cd-opnamen van muziek van Nederlandse componisten met Thom Bollen aan de piano. Tegenwoordig wordt zij door de pianist (en tevens Alexandertechniek-collega) Jorrit van den Ham begeleid.

programma's

Marga Melerna, mezzosopraan
Jorrit van den Ham, piano

 

Samen met de pianist Jorrit van den Ham heeft Marga Melerna een afwisselend programma. Voor de pauze brengen zij Duitstalige liederen van Schubert, Orthel en Wolf en na de pauze Franstalige van Fauré en Honegger. Hun recital wordt afgesloten met een selectie uit Chamber Music van Rudolf Mengelberg op teksten van James Joyce.