Natalie Doucet

De Canadese pianiste Nathalie Doucet is een veelgevraagd begeleidster en vocal coach. Na het behalen van haar werkte zij voor enkele van de beste scholen en operagezelschappen in Noord Amerika en Europa.
Natalie Doucet-piano

biografie

De Canadese pianiste Nathalie Doucet is een veelgevraagd begeleidster en vocal coach. Na het behalen van haar Masters aan de Université de Montréal werkte zij voor enkele van de beste scholen en operagezelschappen in Noord Amerika en Europa, o.a. de McGill University, Des Moines Metro Opera, Orlando Opera, University of Tennessee, Knoxville Opera Company, The Canadian Opera Company, Opera de Montreal, Opera in Concert, Toronto Operetta Theatre, Toronto Summer Opera Lyric Theater, Opera York, Queen of Puddings en Tapestry New Opera Works, Center for Opera Studies in Italy (C.O.S.I) en American Institute of Musical Studies in Graz.

Als staflid was ze verbonden aan York University en was tevens pianiste, coach en docent bij de University of Toronto. Nathalie Doucet woont sinds september 2009 in Nederland. Zij was Head Coach en pianiste bij Opera Studio Nederland en als opera-coach en repetitor is ze actief bij de Dutch National Opera Academy (DNOA), Opera Spanga, de Nationale Reisopera, Radio4 NTRZaterdagMatinee, het IVC-concours en de International Hans Gabor Belevedere Singing Competition.

Met alt-mezzo Cécile van de Sant vormt Nathalie Doucet sinds 2015 het Duo Aurora en treedt zij op voor de Vrienden van het Lied.