Nieuwe contactpersoon Zutphen

Na een spontaan bezoek aan een recital in Zutphen, besloot Elsa van Willenswaard niet alleen ter plekke lid te worden, maar meldde zij zich ook meteen als nieuwe contactpersoon. We legden Elsa een aantal vragen voor, zodat u kennis met haar kunt maken.

Elsa: ‘Ik woon inmiddels een kleine vijf jaar in Zutphen en werd door vrienden meegevraagd naar een avond van de Vrienden van het Lied. Wat me aansprak was de hoge kwaliteit van het recital en de intieme sfeer.’

Wie ben je?

‘Voor mijn pensionering werkte ik ruim 30 jaar meer dan fulltime binnen de gezondheidszorg als psychotherapeut en manager. Daarna heb ik een eigen praktijk voor natuurlijke geneeswijzen gehad. Ik sta blij in het leven en geniet van de mensen om me heen en van muziek: als luisteraar – thuis of in de concertzaal – maar ook als amateurkoorzanger. En ik doorkruis graag op de fiets de bossen, tentje mee om te kunnen overnachten, of ik dwaal met mijn partner in zijn zeilboot over het wad. Ik lees graag en ben geïnteresseerd in de lokale geschiedenis … Nu ik met pensioen ben zijn de dagen soms te kort om alles te doen wat me boeit.’

Er wordt vaak gezegd: Prima le parole e poi la musica (eerst de tekst, dan de muziek). Klopt dat voor jou?

‘Als liefhebber van klassieke muziek ben ik van groot, symfonisch werk steeds meer toegegroeid naar kamermuziek en solorecitals. Het is vooral de muziek die me raakt en de stem. In een moeilijke periode bijvoorbeeld werd ik steeds weer getroost door de stem van Janet Baker in de Sea Pictures van Elgar of die in de Vespers van Rachmaninov.’

Wat wil je de leden (in jouw regio) laten ervaren?

‘Ik wil eerst maar eens beginnen met het organiseren van drie recitals per jaar en zo het reilen en zeilen van de vereniging leren kennen. En daar wil ik trouwens nog aan toevoegen: is het niet meer van deze tijd om het te gaan hebben over de Vriend(innen) van het Lied?’