Open Podium ON STAGE

Zondag 12 februari vindt het eerste onderdeel van het project Euregio Vocalisten Werkplaats plaats in het Akoesticum in Ede. Onder de deelnemers zijn ook vier Vrienden van het Lied. U bent van harte welkom om te gaan luisteren en hen aan te moedigen.

Tijdens het Open Podium van de Euregio Vocalisten Werkplaats hoort u werken uit vijf eeuwen op het thema ‘Music for a while’. Gevorderde amateurzangers uit Nederland en Duitsland en van jong tot oud zingen sololiederen en enkele duetten en kwartetten, vrijwel alle met pianobegeleiding. De deelnemers kunnen zo meer podiumervaring opdoen en worden beoordeeld voor deelname aan het vervolg van het project. Op het programma staan tal van klassieke liederen, enkele opera-aria’s en musical- en popsongs. U kunt tussen de optredens, die elk ongeveer vijftien minuten duren, de zaal in- of uit lopen.

Het project Euregio Vocalisten Werkplaats
De optreedmogelijkheden voor solistisch zingende amateurs zijn in Nederland en Duitsland al jaren beperkt, en sinds corona nog verder afgenomen. Met het EVW-project bieden de organiserende Stichting Euregio Vocalisten Concours en haar partners – de Landesmusikakademie NRW te Heek (DU) en het nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater Akoesticum te Ede (NL), hen een aantrekkelijk podium. Het doel van het project is het stimuleren van de actieve uitoefening en de kwaliteit van de zangkunst door amateurs, in een grensoverschrijdende sociaal-culturele uitwisseling.

Het volgende onderdeel van het project is een besloten weekend-workshop in Heek, waarin twee concerten met een theatraal tintje worden voorbereid: de Performances op zondagavond 19 maart 2023 in Heek en op zaterdagavond 25 maart 2023 in Akoesticum te Ede.

Open Podium ‘ON STAGE’
Datum: zondag 12 februari 2023
Tijd: 9.30 tot 17.00 uur
Locatie: Akoesticum te Ede / Nieuwe Kazernelaan 2 – D42, 6711JC Ede

Klik hier voor meer informatie over het project >