Openingsconcert Dag van het Lied

Dit jaar werd de Dag van het Lied na het welkomstwoord van onze voorzitter Leo Samama geopend door studenten van het Conservatorium van Amsterdam. Het waren de duetten Licht und Liebe en Mignon und der Harfner van Schubert waarmee Agathe Labadie en Oscar Sajous dit concert en de lieddag waardig en mooi openden, schrijft Francine van de Heijden.
foto: © Boasphoto.nl / Mel Boas

Het thema Wanderlust werd vertolkt door middel van tien liederen en vier duetten van Schubert, Liszt, Wolf, Mahler, Strauss en Schumann. Zo kwam bijvoorbeeld Fussreise van Wolf voorbij door het gezang van de Franse tenor Oscar Sajous en Mahlers Urlicht werd gezongen door mezzosopraan Naomi Shadmi. Liszt componeerde Die Lorelei, dat werd vertolkt door sopraan Elisa Maayeshi. Agathe Labadie, eveneens sopraan, wandelde langs Strauss’ Mädchenblumen, pianist Pieter Bogaert wandelde rustgevend aan ieders zijde.

foto’s 1+2: © Boasphoto.nl / Mel Boas / foto 3: © Leo Samama

De studenten presenteerden zich zelfverzekerd en charismatisch. De dames waren gekleed in het blauw, maar modern en passend bij hun eigen persoonlijkheid, en de tenor was getooid met één verrukkelijke oorbel. Allen bedeeld met een stemgeluid waar we hopelijk nog vaak van zullen genieten. We konden ons al veel van de toekomst van deze performers voorstellen. Met veel dank ook aan Pierre Mak, die de liedkunst mede toekomst geeft aan het Conservatorium van Amsterdam.

Francine van der Heijden
Lid Raad van advies voor artistieke zaken