Peter Nilsson

Al sinds zijn studietijd is Peter Nilsson een grote liefhebber en vertolker van het liedrepertoire, met optredens over de hele wereld. Daarnaast is hij actief als vaste begeleider bij recitals en masterclasses van gerenomeerde zangers.
Peter Nilsson-piano

biografie

Geboren in Chicago studeerde Peter Nilsson begeleiding aan de University of Illinois onder John Wustman. Na zijn studie keerde hij terug naar zijn geboortestad, waar hij werkzaam was bij de Chicago Symphony and Chicago Symphony Chorus met dirigenten als onder anderen Solti, Conlon en Levine en zangers als Susan Dunn, Anthony Rolfe Johnson en Tatiana Troyanos.

Sinds 1992 is Peter Nilsson in Nederland woonachtig. Hij is Head of Musical Studies bij de Dutch National Opera Academy en een veelgevraagd gast bij De Nationale Opera en het Groot Omroepkoor. Hij is ook actief als begeleider van masterclasses (Dame Joan Sutherland, Anthony Rolfe Johnson, Roberta Alexander en vele anderen).

Sinds zijn studietijd is Peter een grote liefhebber en vertolker van het liedrepertoire, met optredens in, onder andere, de Dame Myra Hess recital series (Chicago), St. John’s Smith Square (London), het Concertgebouw (Grote en Kleine Zaal), het Muziekgebouw aan het IJ, de Tonhalle (Zürich), en het Gewandhaus (Leipzig). Peter is tevens de vaste begeleider van Charlotte Margiono en Maria Riccarda Wesseling.

Peter werkt sinds 2011 samen met Maria Fiselier. Zij brachten in november 2014 hun eerste cd uit To go into the unknown met liederen van Ivor Gurney, Herbert Howells en Benjamin Britten.