Studentenrecital Utrecht

De vereniging bracht dankzij een samenwerking tussen Selma Harkink – zangdocent aan het HKU Utrechts Conservatorium – en contactpersoon Robert Koch een bijzonder concert tot stand met studenten van het Utrechts Conservatorium.

Olga Grammatikopoulou, sopraan
Viktoria Gavrilchenko, piano

Olga en Viktoria zijn beide student aan het HKU Utrechts Conservatorium. Voordat ze naar Nederland kwam studeerde en werkte Olga in Griekenland en rondt nu haar master af onder leiding van Selma Harkink. Viktoria studeerde en werkte in Wit-Rusland en Spanje en studeert nu verder bij Henry Kelder. Ze werken sinds kort samen en vonden als muzikaal duo meteen veel raakvlakken. Ze delen hun passie voor het Duitse  en Franse lied en hebben een gemeenschappelijke manier om deze prachtige muziek te interpreteren.

Programma
Hun programma vertegenwoordigt twee verschillende stijlperioden: de Duitse laat klassiek-romantische en het compleet tegenovergestelde impressionisme van Debussy. Maar bijna alle liederen worden verenigd door gemeenschappelijke thema’s: onbeantwoorde liefde, verlangen naar mooie momenten in het leven en het aanschouwen van de prachtige natuur. Daarin vonden de dichter en de componist en vinden Olga en Viktoria inspiratie om te blijven creëren, ondanks alle ontberingen in het leven.

Milan de Korte, tenor
Toko Tsuchiya, piano

Toko en Milan hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie aan het HKU Utrechts Conservatorium, Toko studeert bij Klàra Würtz en Milan bij Selma Harkink. Eerst kwam het duo en de muziek en toen de vriendschap. In de repetities staan naast de muziek, lachen en plezier centraal. Toko en Milan streven ernaar om naast een enerverend muzikaal optreden ook deze andere kwaliteiten centraal te stellen. Toko en Milan hebben als liedduo masterclasses gevolgd bij onder anderen Iain Burnside, Waltraud Österreicher, Hans Eijsackers, Elly Ameling en Robert Holl.

Programma
Voor hun programma hebben zij een fijne afwisseling van sferen en gevoelens proberen samen te stellen. Centraal staat het lied uit de Duitse romantiek, van Mendelssohn en Schubert tot Wolf en Strauss. Wegmijmeren en dan dromen is een rode draad hierin. Of dat nou is: heerlijk fantaseren op een mooie lentedag, als klein kind opgaan in de verzonnen spelletjes of na een lange dag werken eindelijk je bed in. Er is voor iedereen wat te fantaseren bij.

Lentedromen, de naam zegt eigenlijk alles al. Het seizoen van bloei, groei, verlangen en hoop. Een gevarieerd programma neemt u mee door de reis van deze tijd. Een vlucht naar verre landen, verlangen naar samenzijn en dromen over hoe de toekomst kan zijn.