Terugblik Alkmaar 18 september

Geweldig, fantastisch, super: de superlatieven buitelden over elkaar heen toen Vincent Kusters en Charlie Bo Meijering klaar waren met hun programma Journeys end in lovers’ meeting. Een bijzonder programma dat schitterend werd uitgevoerd.

Geweldig, fantastisch, super … de superlatieven buitelden over elkaar heen toen Vincent Kusters en Charlie Bo Meijering klaar waren met hun programma Journeys end in lovers’ meeting, dat ze bij ons op 18 september op onze mooie locatie in Bergen uitvoerden.  Voor de meesten van ons was het een eerste kennismaking met dit geweldige duo, ik heb ze al vaker gehoord en was heel blij dat ik ze naar Alkmaar kon halen. Want als deze kans zich voordoet, moet je die gewoon pakken.

Jammer was, dat de opkomst wat kleiner was de we normaal gewend zijn. Een deel van de vaste kern had een uitnodiging voor een heel bijzonder concert, en op twee plaatsen tegelijk zijn lukt nu eenmaal niet. Maar wie er wel was heeft zeer genoten.

Mooie liederen van Schubert, van Schumann op teksten van Hans Christian Andersen, de cyclus L’horizon chimérique van Fauré – nooit eerder gehoord, ook nooit van gehoord, maar schitterend – en tot slot Finzi: Let us garlands bring. Het was een heel bijzonder programma en het werd zonder meer schitterend uitgevoerd. Als je ze bezig zag en hoorde leek het hen allemaal heel gemakkelijk te gaan, alsof het geen enkele moeite kostte, maar je moet flink wat bagage hebben – opgedaan door jarenlange studie, doorzettingsvermogen – en een enorme klik met elkaar om het zo voor het voetlicht te brengen. Ik vind het tenminste een enorm voorrecht, dat we dit geweldige duo in ons solistenbestand hebben.

Tijdens de gezellig nazit, waarin alle gelegenheid was om met elkaar en met de solisten van gedachten te wisselen, ontdekten Charlie Bo en één van onze leden dat ze heel in de verte familie van elkaar zijn en dat is ook wel bijzonder.

Daarmee kwam een eind aan een geweldige middag en een huisconcert zoals dit is toch wel heel geweldig. Ik ben tenminste alweer aan het nadenken over volgende concerten en hoop dat er nog heel veel zullen volgen.

Hilda Wouwenaar
contactpersoon afdeling Alkmaar