Terugblik Alkmaar 19 juni

Het eerste huisconcert in de regio Alkmaar afgelopen zomer was om meerdere redenen spannend, maar het werd een supermiddag met het prachtige programma Mother/Nature.

Spannend, dat was het best wel met ons concert op 19 juni met Maartje Rammeloo en Mark van Nispen. In de eerste plaats voor Maartje en Mark zelf, want het was de eerste keer dat ze hun programma Mother/Nature konden uitvoeren. Zaterdags belde Mark me, of de programma’s al geprint waren, want bij de try out – de avond tevoren -hadden ze besloten een paar blokken om te wisselen. Maar alles lag al klaar en bovendien: zoiets is gemakkelijk aan te kondigen.
Spannend, ook wel een beetje omdat het voor het eerst weer een huisconcert was. Klopt het allemaal nog? Ben ik niets vergeten? Heb ik wel alles goed geregeld?

En tenslotte spannend, omdat we op een nieuwe locatie waren, in Schermerhorn, met een gastheer die wel vaker huisconcerten organiseert, maar we moesten er gewoon toch weer even in komen. Hoe klinkt de vleugel? En is de ruimte wel geschikt voor een professionele stem?

Omdat het huis aan een piepklein straatje ligt ben ik maar buiten gaan staan om Maartje op te vangen – Mark was vanaf Alkmaar met mij meegereden – en later om duidelijk te maken voor onze leden waar ze moesten zijn. En toen was alles klaar en kon het drie uur worden.

Eenmaal begonnen bleek dat alle spanning niet nodig was geweest. Maartje zong de sterren van de hemel, het omwisselen van de liedblokken was geen enkel probleem, Mark speelde fantastisch, de vleugel klonk geweldig en de inleidingen waren leuk: het was gewoon top. Een supermiddag met een prachtig programma.

Na het slot met de Letzte Lieder was het helemaal stil. Ik merkte dat de emoties door mijn keel gierden en dat ik eerst mijn stem weer op de rit moest krijgen – gelukkig hoefde ik niet te zingen – om te kunnen bedanken. En toen Maartje daarna ook nog aangaf dat ze het een geweldige locatie vond, kon het helemaal niet meer stuk.

Pauze en nazit, binnen en buiten in de prachtige tuin aan het water waren heel gezellig: ik kan niet anders zeggen, dan dat we een fantastische middag gehad hebben. Een prima begin van hopelijk nog flink veel huisconcerten, want door de grote opkomst was heel duidelijk dat iedereen, terwijl ik de hele corona-periode door gelukkig toch nog wel een paar concerten kon organiseren, juist het intieme van een huisconcert enorm heeft gemist.

Hilda Wouwenaar
contactpersoon afdeling Alkmaar

Het recital Mother/Nature is onder meer nog te horen op:

  • zondag 22 januari 2023 in de regio Breda