Tomasz Pawłowski

Tomasz Pawłowski geeft pianorecitals in heel Europa. Voor kamermuziek en de liedkunst heeft hij een specifieke voorliefde en werkt samen met zowel instrumentalisten als zangers.
Tomasz Pawlowski-piano

biografie

Tomasz Pawłowski studeerde af aan de Chopin University of Music in Warschau bij Alicja Paleta-Bugaj en studeerde kamermuziek onder leiding van professor Krystyna Borucińska. Hij verdiepte zijn vaardigheden tijdens vele cursussen bij gerenommeerde artiesten en docenten in Polen en daarbuiten.

Tomasz Pawłowski specialiseerde zich als liedbegeleider en was een laureaat bij verschillende internationale concoursen. In 2005 won hij de eerste prijs en de gouden medaille op de International Piano Competition in Oranienburg  in Duitsland en in 2012 samen met sopraan Ewa Leszczyńska de eerste prijs in de categorie duo op de Giosuè Carducci-wedstrijd in Madesimo, Italië. Met bariton Artur Rożek was hij in 2016 finalist bij het Internationaal Vocalisten Concours in ‘s-Hertogenbosch in de categorie liedduo’s. Hij ontving een studiebeurs na deelname aan de Hamamatsu International Piano Competition in Japan.

Als kamermusicus werkte Tomasz Pawłowski onder meer samen met verscheidene violisten, waaronder Christian Danowicz en Agnieszka Marucha, met wie hij zowel sonates en miniaturen van Hans Huber opnam als werken van Ryszard Sielicki. Ook werkte hij samen met de eminente Argentijnse bandeonist en componist Marcelo Nisinman.

Hij trad op in Duitsland, Japan, Litouwen, Letland, Portugal, Italië, Frankrijk, vele malen in Nederland, in de National Forum of Music in Wrocław, de National Philharmonic Hall, de Lodz Philharmonic Hall en op de zomerfestivals van Sinfonia Varsovia. In 2015 trad hij op tijdens de EXPO in Milaan met een reeks Chopin-recitals.

Als solopianist trad hij op met het Nationaal Filharmonisch Orkest van Warschau en meerdere keren met het Wroclaw Kamerorkest Leopoldinum bij het National Forum of Music in Wrocław. Hij heeft opnames gemaakt bij de platenlabels DUX, Acte Prealable en de educatieve uitgeverij WSiP.

In 2017 werd Tomasz Pawłowski samen met bariton Artur Rożek toegelaten tot het solistenbestand van de vereniging. Hij werkt als docent aan de Chopin University of Music in Warschau en werkt op vaste basis samen met het Mazovia Institute of Culture in dezelfde stad.

Tomasz componeert educatieve liedjes en instrumentale miniaturen.