Was weiss ich davon?

Georges en Carla Zandstra bezochten op 27 november onverwacht het recital Was weiss ich davon? en werden aangenaam verrast door het optreden van Jan-Willem Schaafsma en Phyllis Ferwerda.

Foto: © Charles Mol

Een vriendin maakte ons erop attent: een liedrecital in Huis Singraven, georganiseerd door de vereniging Vrienden van het Lied. Dus lieten we on op zondagmiddag 27 november, in de trouwzaal verrassen door liederen op het thema ‘liefde’!

Op het programma gedichten van onder anderen Heinrich Heine, Charles Baudelaire en Eduard Mörike, op muziek gezet door Robert Schumann – de liedcyclus Dichterliebe – door Henri Duparc en door Hugo Wolf. Richard Strauss bleek helaas van het programma verdwenen.

Buiten was het miezerig herfstweer, binnen klonken romantische liederen over de liefde, de geliefde en de natuur. Schitterend gezongen door Jan-Willem Schaafsma en al even schitterend gespeeld door Phyllis Ferwerda. Een middag die begon met Im wunderschönen Monat Mai en eindigde met een Lebe Wohl en als toegift het Nichtsvan Richard Strauss, waar het programma zijn titel aan ontleent.

We reden met de melodieën nog in het hoofd tevreden naar huis, dit smaakte naar meer!

Georges en Carla Zandstra
bezoekers