Wereldpremière composities Kimball Huigens

De afgelopen jaren componeerde pianist Kimball Huigens verschillende werken. Op 3 en 4 juni a.s. vinden twee kamerconcerten plaats met nieuwe werken van zijn hand.

Huigens was jaren bezig met de poëzie die hij graag wilde toonzetten. Hij raakte gefascineerd door opnames van zingende walvissen, met hun vreemde intervallen en ritmes, en verbluffende geheugen. Nu wil hij de mensen en dieren die hij in zijn muziek heeft gevonden aan u voorstellen. Zijn muziek wordt in wereldpremière gebracht door een flink aantal gepassioneerde musici: Liza Ferschtman, Ekaterina Levental, Gilad Nezer, Bernd Brackman, Örs Köszeghy, Daniel Kramer, Peter van Os, Isa Schouten, Alberto Monge, Jan Erik van Regteren Altena, Rafaela Danksagmüller en Paul van Utrecht. Zelf zegt hij daarover: ‘Ik ben dolgelukkig met de ongelooflijke musici die het hebben aangedurfd om de zowel technisch als muzikaal veeleisende werken in te studeren en voor u uit te voeren.’

Een aantal van de werken die in juni zullen klinken zijn: een Sonate voor viool en piano, een aantal liederen, een werk voor cello solo – geschreven ter nagedachtenis aan cellist Peter Doberitz – een Duétude voor twee piano’s die is opgedragen aan de legendarische pianist Bernd Brackman. Dit laatste stuk zal tweemaal worden gespeeld, zoals Mahler dat ooit deed bij de Nederlandse première van zijn vierde symfonie in het Concertgebouw.

Meer informatie en kaartverkoop:

 

Bekijk hieronder een filmpje over deze concerten: