Een bijzonder Leden-voor-ledenconcert

De leden-voor-ledenmiddag op zondag 5 november jl. was ‘een aparte middag’, schrijft contactpersoon Hilda Wouwenaar, want ‘normaal geef ik altijd bij de aankondiging voor de website aan, dat actieve deelname alleen geldt voor de leden van afdeling Alkmaar. We hebben namelijk veel zingende en pianospelende leden die graag wat laten horen. Maar deze keer liep alles anders.

Twee van de vaste en zeer goede zangeressen hadden verplichtingen met hun koor en een ander, lid van een dames-ensemble maar ook altijd solistisch actief, was helaas ook verhinderd. Weer een ander deed alleen nog een duet als bijdrage en zo hielden we in totaal vier blokjes over van elk ongeveer 12-15 minuten. Ik weet dat andere afdelingen er misschien jaloers op zouden zijn dat we dit nog konden waarmaken, maar voor ons was het heel vreemd.

Het programma maken was simpel: twee blokjes voor en twee na de pauze. Alles was voorbereid en iedereen had het programma en de teksten. Toen kreeg ik op zaterdag een telefoontje dat een sopraan, die met haar man een paar duetten zou zingen en zelf nog een paar liederen, ziek uit Denemarken was teruggekomen en absoluut niet kon zingen. Wat doe je dan?

Ik ben zo langzamerhand redelijk door de wol geverfd met afmeldingen en daarvoor oplossingen zoeken. Het idee groeide om dan maar met koffie en thee te beginnen,  dan de drie overgebleven blokjes zang achter elkaar te doen en vroeg aan de nazit beginnen. En dat is het, na mail-overleg met gastheer en gastvrouw, geworden.

We begonnen dus heel gezellig (een aantal leden vond, dat we dat vaker zouden moeten doen) en na blokjes liederen van Hugo Wolf, diverse Engelse componisten, het mooie Vergin tutto amor en Copland begonnen we vroeg aan een zeer uitgebreide nazit.

Het was een heerlijke middag, iedereen heeft genoten, maar ik hoop toch dat al onze zangers de volgende keer weer op volle sterkte aanwezig kunnen zijn

Hilda Wouwenaar
Contactpersoon afdeling Alkmaar