Euregio Vocalisten Werkplaats 2024

De optreedmogelijkheden voor solistisch zingende amateurs zijn in Nederland en Duitsland al jaren beperkt. Met het project Euregio Vocalisten Werkplaats bieden de organiserende Stichting Euregio Vocalisten Concours en haar partners hen, na de mooie en succesvolle eerste editie in 2023, opnieuw een aantrekkelijk podium in 2024!

Een podium voor amateurzangers

 Het ultieme doel van het project is het stimuleren van de actieve uitoefening en de kwaliteit van de zangkunst door amateurs, in een grensoverschrijdende sociaal-culturele uitwisseling. 

Doelgroep 

Het EVW-project richt zich op amateurzangers van 16 jaar en ouder uit Nederland en Duitsland, die als solozanger of in een ensemble tot maximaal 4 zangers kunnen deelnemen. Ze kunnen zich laten begeleiden door de projectpianist, zich zelf begeleiden of a capella zingen, maar ook een eigen pianist of andere instrumentalist meebrengen. 

Een project in drie fasen 

  1. On Stage: max 40 belangstellende musici presenteren zich op een ‘open podium’ voor een selectiecomité, om mee te dingen naar deelname aan 2. en 3. 
  2. Weekend-workshop: de ca. 10 uitgekozen bijdragen worden dramaturgisch aaneengesmeed en uitgebouwd tot twee concerten met een theatraal tintje. 
  3. Performances: de twee concerten, in Heek en Ede, sluiten het project af. 

Voorwaarden 

Alle liederen of songs, van klassiek via pop tot wereldmuziek, moeten voldoen aan het jaarthema ‘HOOP, dat als onmisbaar verbindend element fungeert. Ze moeten uit het hoofd gezongen worden, en zonder versterking. 

Data en locaties
Online aanmelding: tot 1 februari 2024 
On Stage: 16 – 17 maart 2024 in Akoesticum te Ede 
Workshop: 12, 13 en 14 april 2024 in de LMA NRW te Heek Performances: op 20 april 2024 in Ede en op 21 april 2024 in Heek.

Voor meer informatie verwijzen we graag naar: https://euregio-vocalworkshop.eu/nl/

Bekijk hieronder een korte impressie van de editie van 2023.