Frenk Casteleyn

Frenk Casteleyn geeft veelvuldig concerten, zowel solistisch als in kamermuziekverband in binnen- en buitenland. Hij is niet alleen gitarist, maar ook zanger en begeleidt zichzelf daarbij in een gevarieerd repertoire op gitaar en luit.
Frenk Casteleyn-gitaar

biografie

Frenk Casteleyn studeerde klassieke gitaar en kamermuziek aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Tom Burmanje en Hein Sanderink en voltooide zijn gitaarstudies aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel bij Albert Sundermann.

Hij volgde masterclasses bij David Russell, Raphaëlla Smits en José Tomás. Tevens studeerde hij hoofdvak solozang bij Elizabeth van der Ploeg. Bij klavecinist Tijn van Eijk bekwaamde hij zich in oude muziek.
Frenk Casteleyn geeft veelvuldig concerten, zowel solistisch als in kamermuziekverband in binnen- en buitenland. Zo speelde hij in de Verenigde Staten met fluitiste Ellen Opten een programma met voornamelijk Nederlandse muziek. Met sopraan Margo van Laack bracht hij de cd Quiet Songs uit. Als zanger (bariton) begeleidt hij zichzelf in een gevarieerd repertoire op gitaar en luit.

Frenk is als leraar gitaar, zang en ensemble verbonden aan de Academie voor Muziek en Woord de Noorderkempen, Baarle-Hertog, België.