Kaoru Iwamura

Kaori Iwamura heeft een grote passie voor de fortepiano en brengt haar liefde voor dit instrument en de muziek die daarvoor geschreven is graag over op een breed publiek. Naast haar concerten in binnen- en buitenland initieerde ze daarom verscheidene (familie)concerten waarin het instrument centraal staat.

biografie

Kaoru Iwamura studeerde piano in Tokio, maar specialiseerde zicht vervolgens in de het bespelen van de fortepiano aan de conservatoria van Den Haag, Amsterdam en Salzburg.

In 2006 ontving ze voor haar subtiele uitvoering op verschillende vroege toetsinstrumenten de Muzio Clementi Award in het Engelse Finchcocks Musical Museum.

Naast haar reguliere concerten ontplooit Kaoru initiatieven om de fortepiano bekender te maken bij een breder publiek. Zo maakte ze de familievoorstelling Kaoru’s Magipodium, waarin ze bezoekers van jong tot oud meeneemt op een reis door de tijd aan de hand van een magische brief van Mozart.

Kaoru speelt ook graag hedendaagse muziek die speciaal voor historische piano’s is gecomponeerd. Daarnaast heeft ze veel composities voor de tafelpiano in première gebracht tijdens onder andere het Geelvinck Festival en tijdens een special project samen met studenten compositie van het Conservatorium in Den Haag.

In Nederland geldt Kaoru Iwamura als een warm pleitbezorger van de fortepiano en muziek voor dat instrument. Zij is geregeld te beluisteren tijdens solo- en ensemblerecitals in binnen-en buitenland. Met een serie concerten met verhalen toert ze met haar Mozart-piano door het land om haar liefde voor de fortepiano te delen met kinderen en hun ouders. Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.