Leden-voor-ledenconcert Den Haag

Al was het niet als zodanig aangekondigd, het leden-voor-ledenconcert in Den Haag op zondagmiddag 11 februari, was in zekere zin toch een eerbetoon aan de onlangs overleden contactpersoon van de regio, Mien Kaskens: door de repertoirekeuze van sommige deelnemers en door de herinneringen aan haar die in de pauze en na afloop werden opgehaald.

Ze zou de middag ongetwijfeld hebben kunnen waarderen. Een grote verscheidenheid aan muziek passeerde de revue, van onder meer Mozart, Schubert, Schumann, Grieg, Liszt, Verdi, Voormolen en Bolcom. En wat de zangers ook uitvoerden, allen straalden zij een grote passie en musiceervreugde uit. Het was een heerlijke middag in een hartelijke sfeer.

Voor Jaap Heins en Joep Regter – die Mien Kaskens bij de concertorganisatie altijd terzijde stonden – was de middag in dat opzicht hun zwanenzang. Ook de herhaalde, dringende oproep van Jaap Heins voorafgaand aan het leden-voor-ledenconcert voor een nieuwe contactpersoon leverde geen kandidaat op, en om die reden heb ik toegezegd om, naast de regio Rotterdam, ook Den Haag voorlopig onder mijn hoede te nemen. Het zou immers eeuwig zonde zijn als in die regio, met zoveel liedliefhebbers, geen vocale concerten meer zouden plaatsvinden.

Met drie van die kanjers van voorgangers realiseer ik me dat ik grote schoenen te vullen heb. Maar ik ga mijn uiterste best doen hun goede werk voort te zetten. Gelukkig heb ik in Rotterdam Marianne van den Heuvel aan mijn zijde staan zodat daar alles op rolletjes blijft lopen.

Liesbeth Reijerkerk
concertpersoon afdeling Rotterdam (én nu dus ook – voorlopig – van Den Haag)