Regula Boeninger

Regula Boeninger vertolkte rollen in opera's van Gluck en Mozart bij onder meer De Nationale Reisopera. Haar concertactiviteiten leidden tot een omvangrijk repertoire van oratorium en lied.
Regula Boeninger-mezzosopraan

biografie

Regula Boeninger studeerde solozang en opera aan het Maastrichts Conservatorium. Zij volgde masterclasses en momenteel wordt zij gecoacht door Gemma Visser. Sinds 2001 vormt zij een liedduo met pianist Robert Weirauch met wie ze in 2003 de eerste prijs behaalde op de Internationaler Johannes Brahms Wettbewerb in Pörtschach in Oostenrijk. Tijdens de Internationaler Gesangswettbewerb Köln 1998 bereikte zij de finale, in 2000 was zij laureaat bij de Erna Spoorenberg Vocalisten Presentatie, Den Haag.

Regula Boeninger vertolkte rollen in opera’s van Gluck en Mozart bij onder meer De Nationale Reisopera. Haar concertactiviteiten leidden tot een omvangrijk repertoire van oratorium en lied. Regula Boeninger werkt met verschillende barokensembles en treedt op bij festivals en concertseries. Als taalcoach werkt zij bij de Toneelacademie Maastricht; daarnaast geeft zij zanglessen en organiseert ze een kamermuziekconcertserie.

programma's

Liederen en duetten van Mendelssohn tot Webern

Claudia Couwenbergh, sopraan
Regula Boeninger,  mezzosopraan
Robert Weirauch, piano

 

Samen met de mezzosopraan Regula Boeninger heeft Claudia Couwenbergh een programma gemaakt naar aanleiding van het Mendelssohnjaar 2009. Zij brengen afwisselend solo’s en duetten ten gehore van Mendelssohn, Robert en Clara Schumann, Reger, Wolf, Berg en Webern.

Aarde, water, lucht en vuur: de vier elementen van het lied

Regula Boeninger, mezzosopraan
Robert Weirauch, piano

 

In dit soloprogramma zingt Regula Boeninger liederen van Tsjaikovski, Brahms, Fauré, Granados en Turina. Haar pianist Robert Weirauch speelt enkele solostukken van Brahms, Villa-Lobos en Turina.