Steven Faber

Steven Faber is als pianist, correpetitor, liedbegeleider en docent verbonden aan het conservatorium van ArtEZ. Naast concerten met instrumentale ensembles geeft hij vooral recitals met zangers en wordt regelmatig gevraagd voor het uitvoeren van nieuwe muziek en werken voor koor en piano.
Steven Faber-piano

biografie

Steven Faber is als pianist, correpetitor, liedbegeleider en docent verbonden aan het conservatorium van ArtEZ, de kunsthogeschool in het oosten van Nederland. Zijn opleiding volgde hij aan de conservatoria van Zwolle en Utrecht. Na zijn eindexamen te Utrecht studeerde hij verder bij Tan Crone.

Naast concerten met instrumentale ensembles geeft hij vooral recitals met zangers, onder andere voor de Vereniging Vrienden van het Lied. Vaste partners zijn de sopraan Heleen Koele en de mezzosopraan Ineke Vlogtman. In dit genre maakte hij ook een aantal cd-opnamen. Met de sopraan Clara de Vries en de klarinettist Gerard Zuyderhoff vormt Steven het Midas Ensemble. Dit kamermuziekensemble treedt veelvuldig op in Nederland en maakte diverse tournees naar Frankrijk, Duitsland, Korea, Singapore en Indonesië.

Voor het liedrepertoire heeft Steven een speciale belangstelling. Startpunt bij een lied is altijd de tekst die de componist geïnspireerd heeft. De tekst begrijpen is het begin van het begrijpen van het lied. Inmiddels omvat zijn repertoire honderden liederen van de 18e eeuw tot heden. In zijn functie als correpetitor/liedbegeleider aan de ArtEZ-conservatoria van Zwolle en Arnhem is hij ook buiten de concertpodia veel met dit repertoire bezig. Hij begeleidt in dit genre regelmatig masterclasses, de afgelopen jaren van onder anderen Michael Chance, Roberta Alexander, Elly Ameling, Alison Pearce en Barbara Hannigan.

Regelmatig wordt Steven gevraagd voor het uitvoeren van nieuwe muziek en werken voor koor en piano. Een speciale belangstelling heeft hij voor kleinschalig muziektheater. Vaak is hij betrokken bij nieuwe producties, afwisselend als repetitor, muzikaal leider, componist, of op het podium.