Sylvie Decramer

Sylvie Decramer ontwikkelde al vroeg een grote passie voor het liedrepertoire en specialiseerde zich in lied en kamermuziek. Daarnaast is zij gepassioneerd en actief in het operarepertoire.
Sylvie Decramer-piano

biografie

De Belgische pianiste Sylvie Decramer, gespecialiseerd in lied en kamermuziek, kreeg haar eerste pianolessen op 10-jarige leeftijd, waar haar muzikaal en artistiek talent snel werd ontdekt. Na het behalen van haar Masters aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in de klas van Daniel Blumenthal werd ze aangetrokken tot de wereldstad Berlijn en vervolmaakte ze zich aan de Universität der Künste in Berlijn, waar ze haar Performance Diploma behaalde in de pianoklas van professor Lehmann. Masterclasses volgde ze bij pianisten als Klaus Hellwig, Daniel Pollack, Fabio Bidini, Elisso Virssaldse.

Al vroeg ontwikkelde Sylvie een grote passie voor het liedrepertoire. In april 2015 behaalde ze ook haar masterdiploma met grootste onderscheiding in de liedbegeleiding bij de liedpianist Wolfram Rieger aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler. Coachings kreeg ze daarnaast ook van gerenommeerde liedpianisten/zangers als Thomas Quasthoff, Eric Schneider, Axel Bauni, Claar ter Horst, Konrad Jarnot, Carola Höhn en Inge Spinette.

Als begeleidster werkte Sylvie samen met Konrad Jarnot en Eric Schneider op de masterclass Accademia Vocalis in Wörgl. Evenzeer gepassioneerd en actief in het operarepertoire is Sylvie reeds 3 jaar korrepetitor van zangklassen aan de Universität der Künste in Berlijn en sinds april 2016 ook aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf.

Sylvie was reeds op jonge leeftijd laureate van internationale en nationale wedstrijden. Ze was tevens laureate van de volgende beurzen: Gisela und Erich Andreas-Stiftung, Dexia en de Franz- Grothe Stiftung en de Stichting Roeping.

Sylvie treed regelmatig op in kamermuziekconcerten, onder meer met de saxofoniste Nele Tiebout, in liedconcerten, op wedstrijden, met Operamobile en met het ensemble Odysseia. Met de mezzosopraan Anna Smith vormt ze sinds 2013 een vast liedduo.