Thomas Oliemans en Malcolm Martineau in Muziekgebouw

De veelzijdige bariton Thomas Oliemans brengt op dinsdag 2 juli met pianist Malcolm Martineau een programma waarin zij ‘Die schöne Magelone’ vervlechten met ‘Liederkreis’ opus 39: Een verbond tussen Brahms en Schumann. Leden van de vereniging bezoeken dit concert in Muziekgebouw aan ‘t IJ met 30% korting.
foto: © Marco Borggreve / KK Dundas

Veelzijdig, dat woord is bij uitstek van toepassing op Thomas Oliemans. Als operazanger schopte hij het al tot de Metropolitan Opera in New York. Als liedzanger zingt hij net zo makkelijk Franse chansons als liederen van Schubert, waarbij hij zelfs zichzelf op de piano begeleidt. Ook nu komt hij met iets bijzonders. Samen met de fameuze liedbegeleider Malcolm Martineau voert hij Die schöne Magelone van Brahms uit, helemaal vervlochten met de cyclus Liederkreis opus 39 van Schumann.

Johannes Brahms schreef Die schöne Magelone in 1861 op teksten van Ludwig Tieck. Het melodrama, oorspronkelijk met gesproken teksten, is het verhaal van ridder Peter die verliefd wordt op de schone Magelone en vele avonturen beleeft voordat de twee werkelijk herenigd kunnen worden. De vijftien liederen lijken qua sfeer op elkaar. Door de afwisseling met de twaalf liederen uit Schumanns Liederkreis, die werken als een soort commentaar, krijgt Brahms’ cyclus nieuwe betekenis.

Leden ontvangen 30% korting op de prijs van een toegangskaartje. De kortingscode heeft u ontvangen in de nieuwsbrief van juni.

Meer informatie over dit recital >

Datum en tijd: dinsdag 2 juli / 20:15 – 22.15 uur
Locatie: Muziekgebouw aan ’t IJ / Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam