Twee nieuwe programma’s

Twee van de onlangs toegelaten liedduo’s hebben inmiddels een programma gepresenteerd dat zij graag voor u uitvoeren. Maria Portela Larisch en Jou-an Chen stelden een programma samen met werken op teksten van vrouwen. Eline Welle en Laurens de Man nemen u mee naar de natuur in een programma met liederen over de tuin als lusthof.

En toen zei ze

Maria Portela Larisch, sopraan
Jou-an Chen, piano

Het spelen en zingen van liederen is een geweldige manier om kennis te maken met prachtige poëzie en er dieper in te duiken. Via muziek ontdekten wij het werk van voortreffelijke dichteressen en besloten een programma te wijden aan deze vrouwen. Want ondanks grote tegenslagen in hun levens bleven ze poëzie schrijven en kunnen wij nu kennis nemen van de wereld zoals zij die zagen. In het Duits, Frans of Engels verwoordden zij hun visie op liefde, natuur, leven en dood. Laten we luisteren naar wat ze te zeggen hebben.

Klik hier voor het programma ‘En toen zei ze …’ >

Im Garten / Au jardin

Eline Welle, mezzosopraan
Laurens de Man, piano

‘Wir gehen mit Lust durch einen grünen Garten.’ Al eeuwenlang vormt de tuin een inspiratiebron voor kunstenaars: gestileerde natuur, getemde oerkrachten, een plek waar natuur en beschaving elkaar ontmoeten. In dit liedprogramma verklanken Weense en Parijse meestercomponisten de tuin als het toneel van bloeiende bloemen, verwelkende liefde, zingende vogels, kabbelende vijvers en indrukwekkende fonteinen. De zon straalt er, maar de nacht biedt rust, en vooral: ‘Blumen die Menschen, nur Blumen’ (Kurtág).

Klik hier voor het programma ‘Im Garten/Au jardin’ >

Binnenkort leest u meer over deze uitvoerenden op de pagina musici.