maart,2022

Leve het lied!

19mrt10:0018:3010:00 - 18:30 Leve het lied!60 jaar Vrienden van het Lied! RegioVoor meer informatie en toegangskaarten klikt u hier.

programma informatie

De manifestatie Leve het lied! is georganiseerd door de vereniging de Vrienden van het Lied, het Internationaal Lied Festival Zeist en de Schubert Stichting. Overdag viert de vereniging haar 60-jarig bestaan en ’s avonds vieren het Internationaal Lied Festival Zeist en de Schubert Stichting de 75e verjaardag van de wereldberoemde zanger Robert Holl. Beide evenementen vinden plaats in TivoliVredenburg, Utrecht. Het 60-jarig Jubileum van de Vrienden van het Lied wordt gevierd met een gevarieerd en avontuurlijk programma in Hertz, Plein 6 en Club Nine. Er klinken duetten, nostalgische liederen en modern repertoire door professionele musici. Conservatoriumstudenten treden op en onder hen een duo en trio, die onder de noemer LiedLab twee recitals in een nieuw jasje presenteren. Wie wil, kan lekker meegalmen tijdens het meezingconcert met Erlkönig of Ich grolle nicht.

Over de liedkunst valt ook veel te vertellen. Daarom ter verdieping drie interessante lezingen door drie verschillende sprekers. Zangcoryfee Jard van Nes begon haar internationale carrière bij de Vrienden van het Lied en wordt hierover geïnterviewd. Songwriter Spinvis vertelt over zijn vak, want er worden nog steeds liederen geschreven. Het wordt een feestelijke dag met een bruisend karakter, waarin de vele facetten van de liedkunst volop aan bod komen.

Het programma van Leve het lied! bevat onder meer:
Optreden studenten van het Utrechts Conservatorium
Liedrecital Maartje Rammeloo / Cécile van de Sant / Ernst Munneke
Liedlab Josefin Bölz / Anders Muskens
Liedrecital Martijn Sanders / Femke de Graaf
Liedlab Kobari Trio
Liedrecital Helena van Heel / Naomi Tamura
Liedrecital Claire Lees / Lies Braakman
Meezingconcert met Jan Willem Baljet
College tour met Jard van Nes
Songwriter Spinvis aan het woord
Lezingen Joost Kleppe Dinant Krouwel / Irene Maessen
Blind date met solisten / exclusief voor leden

Tijd

(Zaterdag) 10:00 - 18:30

locatie

TivoliVredenburg

Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht