Igor Bogaert

Igor Bogaert treedt op in binnen- en buitenland en werd onderscheiden op verschillende zangconcoursen. Hij kiest graag het avontuurlijke liedrepertoire en schuwt allerminst de 20e eeuw. Ook is hij regelmatig op toneel te zien.
Igor Bogaert-bariton

biografie

Igor Bogaert heeft Natuurkunde gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven en klassiek zang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Meinard Kraak en Wout Oosterkamp. Na zijn studie nam hij deel aan internationale masterclasses van onder meer Cristina Deutekom, Rudolf Jansen, David Wilson-Johnson, Diane Forlano, Theresa Berganza en José Cura.

Igor Bogaert treedt op in binnen- en buitenland en werd onderscheiden op verschillende zangconcoursen: in september 2001 was hij finalist van het Erna Spoorenberg concours en in mei 2003 was hij finalist van het Klaudia Taev concours in Estland. Daar werd hij onderscheiden voor de beste vertolking van het verplichte Ave Maria van Schubert. Igor Bogaert heeft een gevarieerde oratoriumpraktijk. Hij zingt de grote oratoria van Bach, Handel en Haydn, de Carmina Burana van Carl Orff, de Petite Messe Solennelle van Rossini maar ook minder bekende werken van Franck, Distler en Strawinsky.

Als liedzanger werkt Igor samen met pianist Jan Willem Nelleke. Zij zijn regelmatig te beluisteren, onder andere bij de vereniging Vrienden van het Lied. Igor kiest het avontuurlijke liedrepertoire en schuwt allerminst de 20e eeuw. Op zijn repertoire staan naast de liedcycli van Schubert onder andere de Kerner Lieder opus 35 van Schumann, 6 Monologe aus Jedermann van Martin en de Liederen en dansen van de Dood van Moussorgsky.

Igor is regelmatig op het toneel te zien. Om zich te bekwamen in het operavak volgde hij masterclasses en cursussen bij Henk Smit, Cristina Deutekom en David Prins. Hij speelde rollen in opera’s van De Falla, Busoni, Menotti, Xenakis en Pergolesi. Hij bracht ook meerdere opera’s in première; zo vertolkte hij rollen in nieuw gecomponeerde opera’s van Antal Sporck en Andrew Wise.  Hij trad op onder leiding van de dirigenten Reinbert de Leeuw, Jurjen Hempel en Erki Pehk.

programma's

Een Ode aan het Liederlijk Leven

Igor Bogaert, bariton
Jan Willem Nelleke, piano

 

In dit ondeugende en (licht) humoristische programma gaat het over drank, drugs en vleselijke lusten. Er klinken werken van de grote klassieke drie: Mozart, Haydn en Beethoven, en ballades uit de hoogromantiek van Loewe en Duparc. De 20e eeuw komt aan bod met Poulenc (o.a. Chansons Gaillardes), Dessau en Weill en Jan Willem Nelleke schreef de cyclus Rarekiek der vrolijke Hollanders.

 

Het complete programma leest u hier.

Zwanenzang

Igor Bogaert, bariton
Jan Willem Nelleke, piano

 

Dit programma opent met de Don Quichotte-liederen van Ibert, waarna het losse Schubert-lied Schwangesang D 318 volgt. Igor Bogaert en Jan Willem Nelleke sluiten voor de pauze af met de cyclus Liederen en dansen van de Dood van Moessorgsky. Het gedeelte na de pauze wordt in beslag genomen door de veertien liederen uit Schwanengesang van Schubert.