Jan Willem Nelleke

Jan Willem Nelleke is een veelgevraagd begeleider en werkte samen met diverse zangers en instrumentalisten waarmee hij concerten gaf door binnen en buiten Europa. Hij componeerde een grote hoeveelheid liederen en kamermuziek en zijn arrangementen worden regelmatig gespeeld.
Jan Willem Nelleke-piano

biografie

Jan Willem Nelleke kreeg zijn opleiding aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht bij respectievelijk Else Krijgsman en Thom Bollen. Daarnaast volgde hij lessen bij onder anderen Jörg Demus, Helmut Deutsch, Naum Grubert en Rudolf Jansen.

Jan Willem Nelleke is een veelgevraagd begeleider – met name liedbegeleider – en heeft samengewerkt met zangers als Wout Oosterkamp, Bettina Smith en Frans Huijts en diverse solisten zoals violiste Janine Jansen en hoornist Jacob Slagter. Met hen heeft hij concerten gegeven door vrijwel geheel Europa en ook daarbuiten. Hij is regelmatig te gast op internationale festivals zoals het Delft Chamber Music Festival.

Jan Willem Nelleke componeerde een grote hoeveelheid liederen en kamermuziek en zijn arrangementen worden regelmatig gespeeld.

Als docent is Jan Willem Nelleke werkzaam aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tevens is hij als pianodocent verbonden aan de liedinterpretatiecursussen van het Oostenrijkse Franz Schubert Institut, naast onder anderen de leraren Elly Ameling, Robert Holl en Robert Tear.