Kimball Huigens

Kimball Huigens geeft regelmatig concerten met zangers en musici. Daarnaast speelt hij regelmatig pianorecitals met romantisch en modern solorepertoire. Verschillende hedendaagse componisten droegen werken aan hem op.
Kimball Huigens-piano

biografie

Kimball Huigens begon zijn pianostudie bij de Poolse pianopedagogen Konrad Dabrovski en Hannah Sczeblevska. Daarna studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam, tijdens de vooropleiding bij Marcel Baudet en tijdens de eerste en tweede fase bij Håkon Austbø. Daarnaast volgde hij lessen bij Peter Feuchtwanger, Eugen Indic, Georgy Nador en Bernd Brackman. Ook volgde hij in Berlijn regelmatig masterclasses bij Yelena Richter, lerares aan het Moskou’s conservatorium.

Kimball Huigens geeft regelmatig concerten met de zangers Elisa Roep, David Wilson-Johnson, Saskia Macris, Ruben Gerson, Dovlet Nurgeldiev en Annet Lans. Hij heeft een vast duo met altviolist Mikhail Zemtsov, en saxofoniste Hester Cnossen. Daarnaast concerteerde hij met tal van andere solisten onder wie Igor Orlovski en Oxana Shapostnikova (viool), Yevgeny Starodoubtsev (piano) en Christina Kellenberger (cello).

Als solist speelde Kimball Huigens het complete solorepertoire van Dmitri Sjostakovitsj, evenals een groot deel van diens kamermuziek en liederen. Ter ere van Sjostakovitsj’ 100e geboortejaar voerde hij in 2006 al zijn pianosolomuziek uit en organiseerde hij een festival met kamermuziek, liederen en solowerken in Amsterdam.

In de seizoenen 2008/09 en 2009/10 gaf hij in de Beurs van Berlage een serie concerten Rondom Brahms waarin hij samenwerkte met meesterpianist Bernd Brackman, violiste Carla Leurs, de zangers Gilad Nezer (bas) en Margriet van Reisen (alt), en pianist Maurice van Schoonhoven.

Regelmatig speelt Kimball Huigens Tot zijn favoriete componisten behoren Brahms, Beethoven, Bartok en Sjostakovitsj. Verschillende hedendaagse componisten, onder wie de Amerikaans-Nederlandse componist Allan Segall, en de Hongaars-Nederlandse componist Mattias Kadar droegen werken aan hem op.