Hans Pieter Herman

Hans Pieter Herman zong op het concertpodium in diverse opera’s, oratoria en in door de Nederlandse pers gelauwerde liedrecitals. Daarnaast is hij als werkzaam bij het koor van de Nederlandse Opera.
Hans Pieter Herman-bariton

biografie

Hans Pieter Herman begon zijn studie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Cora Canne Meijer en behaalde daar zijn diploma Docerend Musicus Zang. Gehonoreerd door het Fonds voor de Podiumkunsten en het Prins Bernhard Fonds was hij in staat zijn studie voort te zetten aan Northwestern University in de VS waar hij zijn diploma Uitvoerend Musicus in Opera, met onderscheiding behaalde.

Een deel van zijn operarepertoire omvat La Bohème, The Mikado, Les Contes d’Hoffmann, Le Nozze di Figaro, Die Zauberflöte en Les mamelles de Tirésias. Op het concertpodium zong hij verschillende oratoria, werk van Gustav Mahler met het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van Hartmut Haenchen en vele, door de Nederlandse pers gelauwerde, liedrecitals.

Hij werkt als 1e bas bij het koor van Nationale Opera & Ballet in Amsterdam en treedt regelmatig op in New York met succesvolle cabaretshows waarin het repertoire van the American Songbook centraal staat.

Hij heeft onder onder anderen gewerkt met Dame Joan Sutherland, Richard Bonynge, Galina Vishnevskaya, Christoph Eschenbach, Christoph von Dohnányi, James Levine, Peter Schreier, Roger Vignoles, Daniël Wayenberg en Benjamin Luxon.

programma's

und ein Kuss auf dein Herz…

Florieke Beelen, mezzosopraan
Hans Pieter Herman, bariton
Maurice Lammerts van Bueren, piano

 

Dit romantische concert wordt gebracht door Florieke Beelen, Hans Pieter Herman en Maurice Lammerts van Bueren. Het programma bevat de integrale liedcyclus Myrten van Robert Schumann, afgewisseld met zijn meest geliefde duetten.

With love, from the icy North ...

Hans Pieter Herman, bariton
Maurice Lammerts van Bueren, piano

 

Scandinavische schoonheid en tragedie met liederen van Stenhammar, Sibelius, Kilpinen, Melartin, Rangström en Grieg met na de pauze de hartverscheurende cyclus The Andrée Expedition van Dominic Argento op teksten uit de dagboeken van de eerste, mislukte, expeditie naar de Noordpool. Maurice Lammerts van Bueren begeleidt dit recital.

 

Lees hier meer over dit programma.

Haute Couture

Dit op maat te maken programma beslaat het 20-jarig jubileum van Hans Pieter Herman als solist van de Vrienden van het Lied. Van Schubert’s Winterreise tot aan Dominic Argento’s winterse reis The Andree Expedition, alle stijlen en periodes van de liedkunst zijn in die afgelopen 20 jaar al eens gepresenteerd. In overleg met de contactpersoon en met de voorkeur voor repertoire van de leden van de betreffende regio is een programma samen te stellen dat iedereen kan bekoren.

Théo Fabrice à New York

Hans Pieter Herman, bariton
Bas Verheijden, piano

Théo Fabrice à New York is een programma geïnspireerd op het gelijknamige personage uit de roman Eline Vere van Louis Couperus, met muziek uit de Belle Epoque van o.a. Chaminade, Hahn, Rachmaninov, Mahler, Grieg en Stenhammar.

Bekijk het programma >

Bekijk een voorproefje op YouTube >