Maria Fiselier

Maria Fiselier is een veelgevraagd en gepassioneerde vertolker van het lied repertoire, met optredens door heel Nederland. Naast een florissante operacarrière is zij ook een veelgevraagd solist in het concertrepertoire.
Maria Fiselier-mezzosopraan

biografie

Maria Fiselier studeerde in 2013 af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag met een onderscheiding voor Artistry and integrity in performing. Ook maakte ze deel uit van de National Opera Studio in Londen in het seizoen 2012/13. Ze volgde masterclasses bij Jard van Nes, Udo Reineman en Rudolf Jansen, maar ontving haar eerste zanglessen van haar vader, bariton Frans Fiselier.

In 2011 won Maria Fiselier de publieksprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours; een jaar later won ze zes prijzen tijdens het Internationaal Vocalisten Concours ‘s-Hertogenbosch, waaronder de Vrienden van het Lied-prijs.

Maria is een veelgevraagd en gepassioneerde vertolker van het lied repertoire, met optredens door heel Nederland, waaronder De Doelen in Rotterdam en het Amsterdamse Muziekgebouw aan het IJ. Naast een florissante operacarrière (optredens in Aldeburgh, London, Berlijn, de Brusselse Munt, de Nederlandse Opera, Münchner Gärtnerplatz) is Maria een veelgevraagd solist in het concertrepertoire (Duruflé Requiem, Vivaldi Gloria, Honegger Le Roi David, Rossini Petite Messe Solennelle en Bach Weihnachtsoratoriumen Matthäus-Passion).

Maria werkt sinds 2011 samen met Peter Nilsson. Zij brachten in november 2014 hun eerste cd uit To go into the unknown met liederen van Ivor Gurney, Herbert Howells en Benjamin Britten.

programma's

zonder titel

Maria Fiselier, mezzosopraan
Peter Nilsson, piano

 

Samen met de pianist Peter Nilsson heeft Maria Fiselier een veelzijdig programma samengesteld. Voor de pauze brengen zij de Wesendonck-lieder van Richard Wagner en van Debussy de tweede serie van de Fêtes Galantes en de Chansons de Bilitis. Na de pauze zingen zij liederen van Gurney en Howells en Cabaret songs van Britten en Bolcom.