Masterclass Winterreise door Jan Willem Baljet

Op woensdag 29 november 13.00-17.30 uur geeft bariton Jan Willem Baljet namens de Vrienden van het Lied een masterclass op het Prins Claus Conservatorium in Groningen met als thema Schuberts ‘Winterreise’. Luisteraars zijn van harte welkom!

Het aanbod vanuit de Vrienden dit samen te doen valt heel mooi samen met ons Duitstalige semester. Elk semester staat een andere taal centraal, en dit semester is dat dus Duits. Onze docent Duits Oktje Lambermont werkt wekelijks met de studenten aan de thematiek, dictie en uiteraard de interpretatie van gedichten.

Er zullen drie baritons, twee tenoren, een countertenor en een sopraan te horen zijn tijdens deze masterclass.

Jan Willem Baljet ken ik al jaren uit het vak en ik vind mooi hoe goed hij tot de emotionele kern van de muziek kan en wil doordringen. Met hem halen we een zanger in huis van wie de studenten vast veel gaan leren, in een warm en veilig klimaat.

Op onze afdeling is de interesse in het lied groot, extra leuk om daarom de banden met de Vrienden van het Lied te verstevigen.

Ook zal een aantal van onze studenten een recital verzorgen op de Dag van het Lied in Zeist op 18 mei 2024. Zet die datum dus alvast in uw agenda.

De aandacht en interesse van het publiek bij de recitals bij de Vrienden vind ik zelf altijd heel intiem. Dat zou leuk zijn om mee te maken voor onze studenten. Van harte welkom dus bij deze Winterreise-middag!

Hanneke de Wit

Locatie:
Prins Claus Conservatorium / zaal 2.22
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen