Music about hope

Op zaterdag 20 en zondag 21 april geven twaalf gevorderde amateurzangers uit Nederland en Duitsland geënsceneerde performances met klassieke werken en lichte muziek. Ze werden na een presentatie in de afgelopen maand uitgenodigd om deel te nemen aan de Euregio Vocalisten Werkplaats.

Euregio Vocalisten Werkplaats wil de actieve beoefening en de kwaliteit van de zangkunst door amateurs stimuleren. Dit grensoverschrijdende project sluit in april af met twee aantrekkelijke, geënsceneerde concerten op het jaarthema HOOP! U bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren.

De uitvoerenden zijn twaalf gevorderde amateurzangers uit Nederland en Duitsland, die uit 25 presentaties werden geselecteerd. Ze zingen klassieke liederen en opera-aria’s, musical- film- en popsongs. Een van de zes Nederlandse deelnemers is een lid van Vrienden van het Lied Ilse van Griensven, lid van de afdeling Twente, die eerder al deelnam aan leden-voor-leden-concerten. 

De performances zijn voorbereid en in een theatrale vorm gegoten tijdens het Workshopweekend half april in Heek, onder leiding van de bekende zangeres en zangcoach Claudia Patacca uit Oldenzaal, en muziektheateractrice, dramaturg en regisseur Britt van Tooren uit Arnhem. De zangers worden begeleid door pianist Wouter Munsterman uit Hengelo.

De organisatie is in handen van de stichting Euregio Vocalisten Concours, in nauwe samenwerking met het nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater Akoesticum te Ede en de Landesmusikakademie NRW te Heek.

Het EVW-project is mogelijk gemaakt door het Interreg-programma Deutschland-Nederland met zijn programmapartners en medegefinancierd door de Europese Unie (EU), en bovendien door bijdragen van het Fonds voor Cultuurparticipatie, het VSBfonds, het Cultuurfonds Gelderland via het fonds Gelderse Cultuur, samen doen!, de Landesmusikrat NRW en de Fördergesellschaft LMA NRW.

Voor meer informatie en een impressie van het project in 2023 klik hier >

Data en locaties

  • zaterdag 20 april om 20.00 uur in Akoesticum te Ede
  • zondag 21 april om 18.00 uur in de Landesmusikakademie NRW te Heek-Nienborg (vanuit Enschede even voorbij Gronau)