In het voorprogramma van …

Het was jarenlang een traditie binnen de Vrienden van het Lied: de amateurcursus voor gevorderde amateurduo’s zang en piano van de vereniging. Annette Ovink was degene die destijds de kar trok, daarna was het een tijdje stil, maar nu zijn Marianne van den Heuvel en Liesbeth Reijerkerk, contactpersonen van de regio Rotterdam, de uitdaging aangegaan om de cursus nieuw leven in te blazen. ‘Maar wel in een iets ander jasje’, vertelt Liesbeth.

‘Het idee is om in een masterclass van één dag een aantal gevorderde amateurzangers, en eventueel hun pianisten, klaar te stomen om enige tijd later ieder met één lied op te treden in het voorprogramma van een recital dat het lesgevende duo bij de vereniging geeft.’ Marianne vult aan: ‘We zijn bijzonder verguld dat we bariton Hans Pieter Herman en pianist Bas Verheijden hebben weten te strikken voor de coaching. Het idee spreekt hen aan en ze zijn graag bereid de deelnemers uit te nodigen voor een kort gastoptreden voorafgaand aan het recital dat zij zaterdagmiddag 16 maart 2024 in Rotterdam komen geven.’

Het project kan aan maximaal zes zangers/duo’s een plekje bieden, en al pratend over het project met leden van de vereniging kwamen de aanmeldingen spontaan binnen. ‘Het is natuurlijk a dream coming true voor de deelnemers om op te mogen treden in het voorprogramma van deze fantastische musici,’ aldus Liesbeth. Samen met Marianne is zij nu druk bezig een geschikte locatie te vinden voor het concert in maart. De masterclass wordt gehouden in Salon 1919 op zaterdag 13 januari 2024, van 9.30 tot 17.00 uur, met een feestelijk drankje en hapje na afloop. Zoals gezegd is het maximum aantal deelnemers bereikt, maar publiek kan zich nog altijd aanmelden, zowel voor de masterclass als voor het concert. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de agenda op de website.

Natuurlijk hopen Marianne en Liesbeth dat In het voorprogramma van… een nieuwe traditie wordt bij de Vrienden van het Lied. ‘Wie weet wordt het wel een estafette-project waarbij elk jaar een andere regio het stokje overneemt!’

In het voorprogramma van… wordt mede mogelijk gemaakt door de genereuze steun van onder meer de Stichting Bevordering van Volkskracht en het Elise Mathilde Fonds.

Nieuwsgierig geworden? U kunt erbij zijn!