Charlie Bo Meijering

Charlie Bo Meijering is pianist en beeldend kunstenaar. Sinds zijn afstuderen heeft hij onder andere meermaals als solist opgetreden zowel op het concertpodium als in tv-programma's. Hij heeft een speciale voorliefde voor liedbegeleiding.
Charlie Bo Meijering-piano

biografie

Charlie Bo Meijering zat als vierjarige thuis in de woonkamer te tekenen, onder de componeertafel van zijn vader. Uit luidsprekers klonken onophoudelijk vers geschreven composities. De ruimte was gevuld met kunstboeken van Charlie Bo’s schilderende moeder. Daar bladerde hij dagelijks doorheen en haalde er inspiratie uit voor zijn eigen tekenwerk. De kiem was gelegd voor een ontembare muzikale en beeldende passie. De reeds in huis aanwezige piano bleek het uitgelezen instrument om de muziek na te spelen.
 
Inmiddels geeft Charlie Bo pianorecitals met animaties en zelfgemaakte projecties in het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg en Oosterpoort.
 
Naast zijn liefde voor de piano heeft Charlie zich verdiept in de beiaard. Als pianist is hij gespecialiseerd in liedbegeleiding. Samen met bariton Vincent Kusters vormt hij een vast duo. Zij hebben meerdere prijzen in de wacht gesleept, zoals de Vrienden van het IVC-prijs (2019), het Robert Schumann-Wettbewerb (2021), de Johann-Max-Böttcher-Preis (2021), het Young Artists Platform van het Internationaal Lied Festival Zeist (2021) en de prijs voor de beste Schubert-Lied-interpretatie (2022). Zij hebben opgetreden tijdens het Internationaal Lied Festival Zeist, Oxford Lieder, op Radio 4 en in het Muziekgebouw aan ‘t IJ.
 
Charlie Bo is vaste pianist bij De Nationale Opera, werkt als correpetitor bij het Conservatorium van Amsterdam en is regelmatig te zien in Maestro van AVROTROS.
 
Als illustrator en tekenaar heeft Charlie Bo werk geleverd voor de tijdschriften Junto en Kwartaal. Hij maakte de projecties voor de concerten Music, Imagination and the Brain in het Concertgebouw en De Beat van het Beeld in het Bethaniënklooster.