musici

Onder de musici van de Vrienden van het Lied vindt u aanstormend talent, maar ook zangers en instrumentalisten die inmiddels een grote bekendheid genieten in zowel binnen- als buitenland. 

zangers

 • Alles
 • sopraan
 • mezzosopraan
 • tenor
 • bariton
Alles
 • Alles
 • sopraan
 • mezzosopraan
 • tenor
 • bariton
Francis van Broekhuizen-sopraan
sopraan

Francis van Broekhuizen

Francis van Broekhuizen begon op haar vijftiende met zingen en voltooide haar studie klassieke zang met onderscheiding. Als soliste was zij werkzaam bij diverse operagezelschappen.
lees meer →
Claudia Couwenbergh-sopraan
sopraan

Claudia Couwenbergh

Claudia Couwenbergh studeerde aan het Maatrichts Conservatorium. Naast het opera- en concertrepertoire heeft Claudia Couwenbergh een grote liefde voor het lied.
lees meer →
Henriette Feith-sopraan
sopraan

Henriette Feith

Henriette Feith studeerde solozang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Na haar studie legde zij zich voornamelijk toe op barok-, oratorium- en kamermuziek.
lees meer →
Selma Harkink-sopraan
sopraan

Selma Harkink

Selma Harkink voltooide haar studie aan het Utrechtse conservatorium met onderscheiding. Gelijktijdig studeerde zij aan het Conservatorium van Amsterdam aan de Nieuwe Opera Academie en de liedklas.
lees meer →
Francine van der Heijden-sopraan
sopraan

Francine van der Heijden

Francine van der Heijden woont en werkt in Nijmegen waar zij ook haar zangstudio Heeslust runt. Zij vormt al jarenlang een duo met pianist Phyllis Ferwerda. Zij nam diverse cd’s met liedrepertoire op voor o.a. Claves, Quintone en Etc. Records.
lees meer →
sopraan

Irene Hoogveld

Sopraan Irene Hoogveld behaalde haar bachelor- en masterdegrees cum laude en won diverse prijzen. Ze vertolkte al diverse operarollen. Gedreven door een passie voor moderne, Nederlandse muziek zong Irene een groot aantal premières voor diverse Nederlandse componisten.
lees meer →
Claire Lees-sopraan
sopraan

Claire Lees

Claire lees voltooide haar masteropleiding zang en de Opera Course aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen. Ze trad al snel op in liedrecitals en als solist bij koorwerken en operaproducties.
lees meer →
Irene Maessen-soraan
sopraan

Irene Maessen

Irene Maessen heeft een breed liedrepertoire opgebouwd. Haar affiniteit met het Franse impressionistische repertoire is opvallend. Als operazangeres vertolkte zij vele rollen.
lees meer →
Claudia Patacca-Sopraan
sopraan

Claudia Patacca

Nadat ze haar studie aan het conservatorium van Enschede cum laude afronde, bouwde Claudia Patacca een bloeiende concertpraktijk op met optredens in binnen- en buitenland. Daarnaast is zij hoofdvakdocent klassieke zang. aan het ArtEZ conservatorium.
lees meer →
sopraan

Kelly Poukens

Kelly Poukens wordt gezien als een buitengewone sopraan met een warme, rijke stem. Ze werkt graag interdisciplinair en heeft een grote liefde voor het lied. Ze vormt een duo met pianist Marie François.
lees meer →
sopraan

Maria Portela Larisch

Maria Portela Larisch begon haar muzikale opleiding aan de kooracademie van de Munt in Brussel. Momenteel studeert ze aan Hochschule für Musik und Tanz Köln. Ze is mede-oprichter van het trio Gilu en vormt een duo met pianist Jou-an Chen.
lees meer →
Elisa Roep-sopraan
sopraan

Elisa Roep

Elisa Roep heeft een brede muzikale interesse. Als soliste regelmatig gevraagd voor optredens in zowel binnen- als buitenland. Zij zing naast bekende en minder bekende oude en klassieke werken ook veel nieuwe composities.
lees meer →
Mijke Sekhuis-Sekhuis
sopraan

Mijke Sekhuis

Mijke Sekhuis was studeerde klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium en de Dutch National Opera Academy in Den Haag. Sindsdien is zij actief als lied-, concert- en operazangeres in binnen- en buitenland in het klassieke en hedendaagse repertoire.
lees meer →
Caroline Stam-sopraan
sopraan

Caroline Stam

Caroline Stam concerteerde in zowel binnen- als buitenland en werkte samen met gerenommeerde dirigenten als sir David Willcocks, Ton Koopman en Jan Willem de Vriend. Zij verleende solistische medewerking aan enkele cd's.
lees meer →
sopraan

Fleur Strijbos

Fleur Strijbos heeft een diepgewortelde passie voor het lied sinds ze de liedklas van Lucienne Van Deyck en Jozef De Beenhouwer volgde. Sinds 2022 vormt zij een duo met Babette Craens met wie zij werd geselecteerd voor de 'Udo Reinemann Masterclasses 2022-2023'.
lees meer →
Varvara Tishina-sopraan
sopraan

Varvara Tishina

Varvara Tishina begon haar opleiding in Rusland en vervolgde deze aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Nadat zij zich definitief toelegde op een carrière als sopraansolist vervulde zij de afgelopen jaren verschillende operarollen.
lees meer →
sopraan

Ellen Valkenburg

Ellen Valkenburg studeerde met onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze vormt een duo met pianisten Maurice Lammerts van Bueren en Andrea Vasi, met wie ze talloze concerten verzorgde, en is lid van het Coco Collectief. Als soliste zong ze met diverse gezelschappen. Valkenburg was winnaar van ...
lees meer →
Hanneke de Wit-sopraan
sopraan

Hanneke de Wit

Hanneke de Wit ronde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag cum laude af en vertolkte verscheidene operarollen. Daarnaast studeerde ook Duitse Taal en Letterkunde, de combinatie van deze studies heeft tot veel concerten met Duitse componisten, gedichten en onderwerpen geleid.
lees meer →
Johannette Zomer-sopraan
sopraan

Johannette Zomer

Het repertoire van Johannette Zomer reikt van de middeleeuwen tot en met de 20e eeuw, met als gevolg een zeer gevarieerde en omvangrijke concertpraktijk. Daarnaast verleent zij regelmatig haar medewerking aan cd-opnamen.
lees meer →
Florieke Beelen-mezzosopraan
mezzosopraan

Florieke Beelen

Florieke Beelen is een veelgevraagd soliste in binnen- en buitenland zowel op oratoriumgebied als in opera's. Het NRC Handelsblad noemde haar 'de rijzende ster van Nederland' nadat zij in een jaar tijd vier prijzen in de wacht sleepte.
lees meer →
Regula Boeninger-mezzosopraan
mezzosopraan

Regula Boeninger

Regula Boeninger vertolkte rollen in opera's van Gluck en Mozart bij onder meer De Nationale Reisopera. Haar concertactiviteiten leidden tot een omvangrijk repertoire van oratorium en lied.
lees meer →
Maria Fiselier-mezzosopraan
mezzosopraan

Maria Fiselier

Maria Fiselier is een veelgevraagd en gepassioneerde vertolker van het lied repertoire, met optredens door heel Nederland. Naast een florissante operacarrière is zij ook een veelgevraagd solist in het concertrepertoire.
lees meer →
Karolina Hartman-mezzosopraan
mezzosopraan

Karolina Hartman

Het liedrepertoire ligt de Zweedse Karolina Hartman bijzonder na aan het hart. In haar programma’s nemen Zweedse liederen een belangrijke plaats in. Ze is een veelgevraagd soliste voor het concert- en oratoriumrepertoire en werkt met gerenommeerde ensembles in binnen- en buitenland.
lees meer →
mezzosopraan

Helena van Heel

Helena van Heel heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige mezzosopraan die met haar fluwelen stem haar publiek weet te raken. Ze wordt geprezen om haar bijzondere vertelkracht. Als soliste beschikt Helena over een repertoire dat zich uitstrekt van barok tot hedendaags.
lees meer →
mezzosopraan

Julia Kurig

Julia Kurig ontdekte al op jonge leeftijd haar nieuwsgierigheid en affiniteit voor kunstliederen. Ze ontwikkelde ook een bijzondere liefde voor minder bekend repertoire en componisten en gaf verschillende recitals met werken van vrouwelijke componisten en Japanse kunstliederen uit de 19e eeuw. Ze vormt een duo met Sofi Simeonidis.
lees meer →
Christa Pfeiler-mezzosopraan
mezzosopraan

Christa Pfeiler

Christa Pfeiler is een veelzijdige zangeres. Haar repertoire omvat opera, oratoria, concertaria's en liederen. Samen met haar echtgenoot, de pianist Rudolf Jansen, gaf zij tal van recitals door heel Europa.
lees meer →
Cecile van de Sant-alt-mezzosopraan
mezzosopraan

Cécile van de Sant

Cécile van de Sant zong de meest uiteenlopende rollen in verscheidene opera's. Daarnaast heeft zij ook een uitgebreid concert- en oratorium- en liedreperoire.
lees meer →
Leonore van Sloten-mezzosopraan
mezzosopraan

Leonore van Sloten

Het lied is een grote liefde van mezzosopraan Leonore van Sloten, net als barokmuziek. Regelmatig verzorgt zij concerten rondom het Nederlandse 17e-eeuwse luitlied.
lees meer →
Anna Smith-mezzosopraan
mezzosopraan

Anna Smith

Anna Smith bestudeerde het liedrepertoire uitgebreid tijdens haar masterstudie in Berlijn. Naast het klassieke lied richt zij zich op het uitvoeren van hedendaagse muziek. Bij ongewone en experimentele projecten ontdekte zij haar voorliefde voor de unieke en onconventionele omgang met klassieke en oude muziek in een postmoderne, stedelijke omgeving.
lees meer →
Bettina Smith-mezzosopraan
mezzosopraan

Bettina Smith

De Noorse Bettina Smith beschikt over een breed repertoire: van middeleeuws tot hedendaags, dat zij als soliste, als oratoriumzangeres en in kamermuziek ten gehore brengt.
lees meer →
Olivia Vermeulen-mezzosopraan
mezzosopraan

Olivia Vermeulen

Olivia Vermeulen is een veelgevraagde soliste op de grote internationale concertpodia, en werkte met vele bekende dirigenten. Buiten haar werk als concert- en operazangeres, heeft Olivia een grote passie voor het lied.
lees meer →
Ineke Vlogtman
mezzosopraan

Ineke Vlogtman

Het repertoire van Ineke Vlogtman strekt zich uit van Monteverdi tot in de 21e eeuw, waarbij zij diverse stijlen en liederen van 'vergeten' componisten zingt.
lees meer →
mezzosopraan

Eline Welle

Eline Welle studeerde klassieke piano en zang aan het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens haar masterstudie volgde ze in Brussel de Internationale Liedmasterclass van Christianne Stotijn. Ze vormt een liedduo met pianist Laurens de Man.
lees meer →
Ruth Willemse
mezzosopraan

Ruth Willemse

Ruth Willemse ontving na haar studie enkele beurzen en volgde verschillende masterclasses. Zij wordt regelmatig gevraagd als solist in oratoria en vertolkte diverse operarollen.
lees meer →
Leon van Liere-tenor
tenor

Leon van Liere

Leon van Liere vertolkte als oratoriumzanger soli in verschillende passies en zong diverse rollen in opera’s. Hij gaf liedrecitals met een aantal pianisten.
lees meer →
Jan-Willem Schaafsma-tenor
tenor

Jan-Willem Schaafsma

Jan-Willem Schaafsma was te horen in diverse operarollen en maakt sinds 2006 deel uit van het ensemble Frommermann. Daarnaast komen zijn kwaliteiten als operazanger ook buiten de operabühne tot uiting in Taralli.
lees meer →
Jan Willem Baljet-bariton
bariton

Jan Willem Baljet

Jan Willem was de afgelopen jaren regelmatig te zien op het operapodium en als solist in diverse geestelijke werken. Daarnaast geeft hij regelmatig liedrecitals.
lees meer →
Igor Bogaert-bariton
bariton

Igor Bogaert

Igor Bogaert treedt op in binnen- en buitenland en werd onderscheiden op verschillende zangconcoursen. Hij kiest graag het avontuurlijke liedrepertoire en schuwt allerminst de 20e eeuw. Ook is hij regelmatig op toneel te zien.
lees meer →
bariton

Frans Fiselier

Frans Fiselier is een veelgevraagd solist bij opera- en oratoriumgezelschappen.
lees meer →
Hans Pieter Herman-bariton
bariton

Hans Pieter Herman

Hans Pieter Herman zong op het concertpodium in diverse opera’s, oratoria en in door de Nederlandse pers gelauwerde liedrecitals. Daarnaast is hij als werkzaam bij het koor van de Nederlandse Opera.
lees meer →
Florian Just-bariton
bariton

Florian Just

Florian Just begon al op vroege leeftijd met zijn muzikale opleiding bij het Dresdner Kreuzchor en voltooide zijn studie aan de Conservatoria van Amsterdam en Metz bij Udo Reinemann. De in Amsterdamse gevestigde bariton geniet een gevarieerde internationale carrière op het opera- en concertpodium, maar ook in de oratorium- en ...
lees meer →
Maarten Koningsberger-bariton
bariton

Maarten Koningsberger

Als liedzanger behoeft Maarten Koningsberger weinig introductie. Zijn liedrecitals voeren hem over de hele wereld. Hij heeft inmiddels meer dan twintig cd-opnames op zijn naam staan.
lees meer →
Vincent Kusters-bariton
bariton

Vincent Kusters

Al tijdens zijn studie aan het conservatorium ontwikkelde Vincent zich tot een veelzijdig zanger die zich thuis voelde in diverse genres en uiteenlopende stijlen. Hij specialiseerde zich in de vertolking van het klassieke lied tijdens diverse masterclasses.
lees meer →
bariton

Matthijs Mesdag

Matthijs Mesdag groeide op in een muzikaal gezin. Hij studeerde solozang en maakte jarenlang deel uit van het Amsterdam Baroque Choir van Ton Koopman. Daarnaast was hij in binnen- en buitenland te horen in oratoria, verschillende opera’s en als vertolker van het lied.
lees meer →
bariton

Daniël Hermán Mostert

Daniël Hermán Mostert is als ensemblezanger en als oratorium-, opera- en liedzanger actief. Sinds 2010 is hij verbonden aan het Groot Omroepkoor in Hilversum.
lees meer →
Robbert Muuse-bariton
bariton

Robbert Muuse

Robbert Muuse is een veelgevraagd concert- en oratoriumsolist voor het grote en kleine repertoire uit stijlperiodes van renaissance tot hedendaags, en zong tientallen operarollen. Naast het uitvoeren van het bekendere liedrepertoire vindt hij uitdaging in het zoeken naar onbekend of vergeten repertoire.
lees meer →
bariton

Artur Rożek

Artur Rożek rondde zijn zangstudie cum laude af, waarna diverse beurzen hem in staat stelden deel te nemen aan belangrijke competities en masterclasses. Artur zingt solopartijen in een scala aan oratoria, en ook de liedkunst brengt hem met diverse pianisten op podia in binnen- en buitenland.
lees meer →
Martijn Sanders
bariton

Martijn Sanders

Martijn Sanders heeft diverse operarollen gezongen op internationale festivals. Ook als liedzanger en concertsolist heeft hij een grote reputatie opgebouwd en is hij te horen op de belangrijke podia in binnen- en buitenland.
lees meer →
Sinan Vural
bariton

Sinan Vural

Sinan Vural studeerde hij aan het Conservatorium Hogeschool Enschede en is werkzaam als opera- en oratoriumzanger.
lees meer →

instrumentalisten

 • Alles
 • piano
 • gitaar
 • luit
 • theorbe
 • fluit
Alles
 • Alles
 • piano
 • gitaar
 • luit
 • theorbe
 • fluit
David Bollen - piano
piano

David Bollen

David Bollen was hij werkzaam voor De Nederlandse Opera, Opera Zuid, Opera Trionfo en voor verschillende losse operaproducties. Daarnaast geeft hij regelmatig liedrecitals en treedt op in binnen- en buitenland met o.a. ensemble Frommermann.
lees meer →
Lies Braakman-piano
piano

Lies Braakman

Lies Braakman studeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen. Naast haar optredens als solist en met kamermuziekensembles speelt ze veel samen met vocalisten.
lees meer →
Shuann Chai-piano
piano

Shuann Chai

Shuann Chai is een actieve en betrokken artieste, geprezen om haar interpretaties op zowel moderne als historiche instrumenten. Naast haar concertpraktijk wordt zij steeds meer gevraagd als docent.
lees meer →
piano

Jou-an Chen

Jou-an Chen studeerde in Taiwan, Parijs en Keulen. Naast het geven van soloconcerten heeft ze een voorliefde voor het lied. Ze vormt een duo met sopraan Maria Portela Larisch.
lees meer →
piano

Babette Craens

Babette Craens groeide op in een muzikale familie en kreeg al vanaf zeer jonge leeftijd piano- en cellolessen. Ze behaalde haar bacherlor en master piano beide met de hoogste onderscheiding, is laureaat van diverse pianoconcoursen en was te horen op prestigieuze festivals. Ze vormt een duo met Fleur Strijbos.
lees meer →
Sylvie Decramer-piano
piano

Sylvie Decramer

Sylvie Decramer ontwikkelde al vroeg een grote passie voor het liedrepertoire en specialiseerde zich in lied en kamermuziek. Daarnaast is zij gepassioneerd en actief in het operarepertoire.
lees meer →
Vesna Dimcevska-piano
piano

Vesna Dimcevska

Vesna Dimcevska specialiseerde zij zich in pianobegeleiding aan het Nationaal Conservatorium van Toulouse en ontwikkelde daar haar passie voor het liedrepertoire. Daarnaast trad zij op als solist tijdens (kamermuziek)concerten en op festivals.
lees meer →
piano

Victoria Dmitrieva

Na het afronden van haar studie legde Victoria Dmitrieva zich toe op kamermuziek en liedrepertoire. Ze werkt samen met verscheidene ensembles en musici. Daarnaast is ze werkzaam als repetitor en wordt regelmatig gevraagd als pianist/coach bij masterclasses
lees meer →
piano

Ursula Dütschler

De van oorsprong Zwitserse klavecinist en fortepianist Ursula Dütschler is een bevlogen musicus die retoriek, dramatiek en emotie in de muziek op ontroerende wijze weet te vertolken.
lees meer →
Steven Faber-piano
piano

Steven Faber

Steven Faber is als pianist, correpetitor, liedbegeleider en docent verbonden aan het conservatorium van ArtEZ. Naast concerten met instrumentale ensembles geeft hij vooral recitals met zangers en wordt regelmatig gevraagd voor het uitvoeren van nieuwe muziek en werken voor koor en piano.
lees meer →
Phyllis Ferwerda-piano
piano

Phyllis Ferwerda

Phyllis Ferwerda heeft een grote affiniteit met en talent voor kamer- en vocale muziek. Diverse grote zangers nodigden haar uit als begeleider voor hun masterclasses en cursussen. In Nederland was zij in recitals te horen op alle belangrijke podia met verscheidene gerenommeerde zangers.
lees meer →
piano

Elizabeth Ford

Elizabeth Ford’s leven is ondergedompeld in muziek. Al tijdens haar studie piano aan de Guilhall School of Music and Drama begeleidt ze zangers en instrumentalisten. Ze werkt als correpetitor aan de HKA en de Nationale Ballet Academie en is te horen op de cd 'Het Stromende Getij & De Winterdichter' ...
lees meer →
piano

Marie François

Marie François is een veelzijdig pianist met optredens in heel Europa en de VS. Ze bracht al enkele cd’s uit, en maakt een podcast over het ontstaansproces van haar cd met Nocturnes van Chopin. Ze vormt een duo met Kelly Poukens.
lees meer →
piano

Femke de Graaf

Femke de Graaf begon al jong met musiceren en soleerde op vijftienjarige al in het Eerste Pianoconcert van Beethoven. Zij behaalde haar master met als specialisatie liedbegeleiding.
lees meer →
Jan-Paul Grijpink-piano
piano

Jan-Paul Grijpink

Jan-Paul Grijpink studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam alwaar hij zich specialiseerde in liedbegeleiding en opera. Hij volgde masterclasses bij Rudolf Jansen, Roger Vignoles, Helmut Deutsch en Boris Berman. Direct na zijn studie was hij werkzaam bij de toenmalige Opera Studio Nederland en bij de Nederlandse Reisopera.
lees meer →
piano

Kelvin Grout

Kelvin Grout speelt al sinds zijn kinderjaren piano en studeerde in Engeland aan de Guildhall School of Music and Drama, waar hij les had van onder andere Graham Johnson en Gerald Moore. Hij werkte samen met grote zangers als Elisabeth Schwarzkopf en Jessye Norman. Als solist spant hij zich in ...
lees meer →
piano

Jacobus den Herder

Jacobus den Herder studeerde aan de conservatoria van Zwolle en Amsterdam en voltooide zijn studie bij David Kuyken en Willem Brons in 2011. Regelmatig concerteert hij samen met mezzosopraan Rosanne van Sandwijk en bariton Jan-Willem Baljet.
lees meer →
Maarten Hillenius-piano
piano

Maarten Hillenius

Maarten Hillenius specialiseerde hij zich van meet af aan in de begeleiding van zangers. Hij gaf concerten in vele landen en begeleidde liedcursussen in binnen- en buitenland.
lees meer →
Kimball Huigens-piano
piano

Kimball Huigens

Kimball Huigens studeerde piano en compositie en werkte samen met vooraanstaande ensembles en solisten. Daarnaast geeft hij pianorecitals met repertoire dat varieert van barok tot hedendaags. De afgelopen jaren gingen verschillende werken van zijn hand in première.
lees meer →
piano

Kaoru Iwamura

Kaori Iwamura heeft een grote passie voor de fortepiano en brengt haar liefde voor dit instrument en de muziek die daarvoor geschreven is graag over op een breed publiek. Naast haar concerten in binnen- en buitenland initieerde ze daarom verscheidene (familie)concerten waarin het instrument centraal staat.
lees meer →
Maurice Lammerts van Bueren-piano
piano

Maurice Lammerts van Bueren

Maurice Lammerts van Bueren heeft zich volledig toegelegd op het liedbegeleiden. Hij werkt met vele zangers. Ook als kamermusicus werkt hij met verscheidene instrumentalisten en ensembles.
lees meer →
piano

Laurens de Man

Laurens de Man studeerde piano, orgel en bijvak klavecimbel bij Jacques van Oortmerssen, David Kuyken en Johan Hofmann aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2024 was hij de eerste organist die de Nederlandse Muziekprijs ontving. Hij vormt een duo met mezzosopraan Eline Welle.
lees meer →
piano

Reinild Mees

Reinild Mees maakte naam als liedpianist en trad op met vele gerenommeerde zangers. Ze is een warm pleitbezorgster van het liedrepertoire uit de vroeg 20e eeuw en van het werk van vrouwelijke componisten.
lees meer →
Charlie Bo Meijering-piano
piano

Charlie Bo Meijering

Charlie Bo Meijering is pianist en beeldend kunstenaar. Sinds zijn afstuderen heeft hij onder andere meermaals als solist opgetreden zowel op het concertpodium als in tv-programma's. Hij heeft een speciale voorliefde voor liedbegeleiding.
lees meer →
Ernst Munneke
piano

Ernst Munneke

Ernst Munneke specialiseerde zich tijdens zijn studie in liedbegeleiding. Hij heeft een intensieve concertpraktijk met vele zangers en instrumentalisten en gaf wereldwijd concerten.
lees meer →
Jan Willem Nelleke-piano
piano

Jan Willem Nelleke

Jan Willem Nelleke is een veelgevraagd begeleider en werkte samen met diverse zangers en instrumentalisten waarmee hij concerten gaf door binnen en buiten Europa. Hij componeerde een grote hoeveelheid liederen en kamermuziek en zijn arrangementen worden regelmatig gespeeld.
lees meer →
piano

Marien van Nieukerken

Marien van Nieukerken werkt(e) met talrijke bekende zangers en begeleidde vele liedrecitals. Hij heeft grote belangstelling voor componisten van wie het repertoire over het algemeen minder bekend is. Als (gast)docent geeft hij regelmatig cursussen voor liedinterpretatie en liedbegeleiding.
lees meer →
Peter Nilsson-piano
piano

Peter Nilsson

Al sinds zijn studietijd is Peter Nilsson een grote liefhebber en vertolker van het liedrepertoire, met optredens over de hele wereld. Daarnaast is hij actief als vaste begeleider bij recitals en masterclasses van gerenomeerde zangers.
lees meer →
Mark van Nispen-piano
piano

Mark van Nispen

Mark van Nispen is actief als pianist/liedbegeleider en werkt samen met verscheidene zangers. Daarnaast is hij als repetitor en coach verbonden aan operagezelschappen.
lees meer →
Abigail Richards-piano
piano

Abigail Richards

Abigail Richards won vele beurzen en prijzen. Ze is te horen als kamermusicus, soliste en liedbegeleider. Daarnaast is zij begeleidster aan het conservatorium van Amsterdam en als freelancer bij de Nationale Reisopera.
lees meer →
Jeroen Sarphati-piano
piano

Jeroen Sarphati

Jeroen Sarphati is veelgevraagd pianist, begeleider bij vocalisten en festivalpianist. Hij gaf recitals in belangrijke zalen als de Beurs van Berlage, de Brusselse Muntschouwburg en de Hermitage te St. Petersburg.
lees meer →
piano

Martijn van Sas

Martijn van Sas voelde zich vanaf zijn tiende sterk aangetrokken tot de piano en ontwikkelde zich tot een begenadigd klassiek pianist en gedreven muzikant. Hij is verbonden aan de Kunsthumaniora Brussel en de academie van Zottegem als leraar en begeleider.
lees meer →
Vaughan Schlepp-piano
piano

Vaughan Schlepp

Geen gegevens van beschikbaar
lees meer →
piano

Sofi Simeonidis

Sofi Simeonidis studeerde piano, liedinterpretatie en -begeleiding in Tbilisi, Detmold en Keulen. Ze volgde tal van masterclasses, won talrijke prijzen en beurzen. Haar passie voor muziek en literatuur bracht haar tot zang en poëzie, van klassiek tot hedendaags. Ze vormt een duo met Julia Kurig.
lees meer →
piano

Maxime Snaterse

Maxime Snaterse sloot haar bachelor cum laude af en later haar master met de hoogste onderscheiding. Ze won verscheidene prijzen en werkte als liedpianist met diverse zangers. Ze is een gedreven pianiste die haar fascinatie voor de klassieke muziek wil delen met het publiek.
lees meer →
Vital Stahievitch-piano
piano

Vital Stahievitch

Vital Stahievitch nam deel aan internationale festivals en masterclasses, won vele prijzen en maakte meerdere concerttournees.
lees meer →
VvhL: Naomi Tamura
piano

Naomi Tamura

Tijdens haar opleiding in Tokyo vestigde Naomi Tamura de aandacht op zich door haar fascinatie voor de Europese muziekcultuur. Zij treedt geregeld op als solist en als liedbegeleider.
lees meer →
Sofia Vasheruk-piano
piano

Sofia Vasheruk

Sofia Vasheruk speelt divers pianorepertoire en is zowel solistisch als in ensembleverband actief.
lees meer →
Andrea Vasi-piano
piano

Andrea Vasi

Andrea Vasi won diverse prijzen en was te horen op diverse podia met een breed repertoire. Tournees brachten haar naar concertzalen wereldwijd.
lees meer →
Bas Verheijden
piano

Bas Verheijden

Bas Verheijden studeerde als enige Nederlander ook aan de befaamde Accademia Pianistica in Italië en won diverse prijzen.
lees meer →
Micha van Weers-piano
piano

Micha van Weers

Micha van Weers geeft kamermuziekconcerten en recitals met verscheidene vocalisten en instrumentalisten en gaf optredens in heel Europa. Als gespecialiseerd liedbegeleider geeft zij workshops, masterclasses en privélessen aan liedduo's.
lees meer →
Robert Weirauch-piano
piano

Robert Weirauch

Robert Weirauch is correpetitor aan het Conservatorium van Maastricht en actief in kamermuziek, lied, orkest, opera en bands. Als componist zoekt hij naar de ultieme synthese van klankwerelden en gebruikt hij zeer uiteenlopende stijlen.
lees meer →
Eleonore Pameijer-fluit
fluit

Eleonore Pameijer

Eleonore Pameijer is fluitiste en liedbegeleider.
lees meer →
Frenk Casteleyn-gitaar
gitaar

Frenk Casteleyn

Frenk Casteleyn geeft veelvuldig concerten, zowel solistisch als in kamermuziekverband in binnen- en buitenland. Hij is niet alleen gitarist, maar ook zanger en begeleidt zichzelf daarbij in een gevarieerd repertoire op gitaar en luit.
lees meer →
Martin Kaaij-gitaar
gitaar

Martin Kaaij

Voor Martin Kaaij is nieuwe muziek ontdekken is het mooiste wat er is. Hij brengt speciale bewerkingen van het Romantische Liedrepertoire tot klinken en schreef twee boeken over klassieke muziek.
lees meer →
David van Ooijen-gitaar-luit-theorbe
gitaarluittheorbe

David van Ooijen

David van Ooijen is solist en begeleider van met name zang op verschillende luiten, barokgitaar, romantische gitaar en shamisen, maar hij speelt ook continuo bij diverse ensembles en orkesten.
lees meer →
Fred Jacobs-luit-theorbe
luittheorbe

Fred Jacobs

Fred Jacobs is een internationaal actief en geroemd bespeler van luit en theorbe. Geregeld treedt hij op als begeleider van verscheidene zangers en is veelvuldig te gast op de belangrijkste festivals voor oude muziek in Europa en de Verenigde Staten.
lees meer →