Claudia Couwenbergh

Claudia Couwenbergh studeerde aan het Maatrichts Conservatorium. Naast het opera- en concertrepertoire heeft Claudia Couwenbergh een grote liefde voor het lied.
Claudia Couwenbergh-sopraan

biografie

De sopraan Claudia Couwenbergh studeerde tot 2001 aan het Maastrichts Conservatorium bij Ingrid Kappelle en Barbara Schlick en vanaf 1997 nam ze deel aan de operaklas. Momenteel wordt zij gecoacht door zangpedagoge Gemma Visser. Ze volgde diverse masterclasses en zong in verschillende opera’s. Daarnaast soleerde zij onder andere met het Barockorchester Larpa festante (München), het Kölner Barockorchester, Kölner Kammerorchester, Florilegium Musicum, Beethoven Orchester en het Limburgs Symfonie Orkest.

Naast het opera- en concertrepertoire heeft Claudia Couwenbergh een grote liefde voor het lied. Dit leidde tot onder andere een concert in het geboortehuis van J.S. Bach in Eisenach en had ze de eer in 2004 een liedprogramma te presenteren voor Hare Majesteit de Koningin der Nederlanden.

Voorjaar 2006 is een opname van de Matthäus-Passion van J.S. Bach met het Kölner Kammerorchester o.l.v. H. Müller-Brühl voor Naxos uitgekomen.

Claudia vormt een duo met pianist Robert Weirauch.

programma's

Liederen en duetten van Mendelssohn tot Webern

Claudia Couwenbergh, sopraan
Regula Boeninger,  mezzosopraan
Robert Weirauch, piano

 

Samen met de mezzosopraan Regula Boeninger heeft Claudia Couwenbergh een programma gemaakt naar aanleiding van het Mendelssohnjaar 2009. Zij brengen afwisselend solo’s en duetten ten gehore van Mendelssohn, Robert en Clara Schumann, Reger, Wolf, Berg en Webern.