Lies Braakman

Lies Braakman studeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen. Naast haar optredens als solist en met kamermuziekensembles speelt ze veel samen met vocalisten.
Lies Braakman-piano

biografie

Lies Braakman studeerde piano aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen in bij Paul Komen en Nata Tsvereli. Ze rondde in 2015 haar masterstudie af bij Paul Roberts aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen.

Ze ontving hiervoor beurzen van het VSBfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds, alsmede een bijdrage van the Guildhall School Trust. Na haar terugkeer naar Nederland mocht Lies een prachtige Bechstein vleugel uit 1914 in bruikleen bespelen van het Nationaal Muziekintrumentenfonds. Lies Braakman volgde masterclasses bij Rian de Waal, specifiek ook voor kamermuziek, evenals bij Alisdair Tate, Matthew Jones, Vebjørn Anvik, en Daniël Wayenberg. Naast optredens als solist en met diverse kamermuziekensembles speelt ze veel samen met vocalisten.

Sinds 2013 werkt Lies Braakman samen met sopraan Claire Lees en zij worden nu ook als duo gecoacht. Zij traden al diverse malen als liedduo op en behaalden de finale van het Internationale Studenten Lied Duo Concours 2015 in Enschede. Daarbij werden zij de winnaars van de Vrienden van het Lied-prijs. Na een succesvolle auditie in 2016 werd het duo toegelaten tot de solistenlijst.