Maarten Hillenius

Maarten Hillenius specialiseerde hij zich van meet af aan in de begeleiding van zangers. Hij gaf concerten in vele landen en begeleidde liedcursussen in binnen- en buitenland.
Maarten Hillenius-piano

biografie

Maarten Hillenius studeerde aan het conservatorium van Amsterdam en voor het UM aan het conservatorium te Utrecht. Van meet af aan specialiseerde hij zich in de begeleiding van zangers. Hiervoor volgde hij cursussen bij onder anderen Noel Lee, Irwin Gage en Rudolf Jansen.

Hij gaf concerten in vele landen en begeleidde liedcursussen in Spanje, Frankrijk, Portugal en Nederland met onder anderen Max van Egmond, Charlotte Margiono, Helmut Lips, Loraine Nubar, Udo Reinemann, Robert Lloyd, Gerda Hartman, Maarten Koningsberger en Teresa Berganza.

Voorts begeleidt hij regelmatig bij het internationaal operacentrum Amsterdam en De Nederlandse Opera, maakte verscheidene cd’s en was in ook te zien bij Toneelgroep Amsterdam en Onafhankelijk Toneel Rotterdam. Hij is verbonden als pianist aan de zangafdeling van het Rotterdams Conservatorium.