Martijn Sanders

Martijn Sanders heeft diverse operarollen gezongen op internationale festivals. Ook als liedzanger en concertsolist heeft hij een grote reputatie opgebouwd en is hij te horen op de belangrijke podia in binnen- en buitenland.
Martijn Sanders

biografie

Nadat Martijn Sanders een eerste prijs op het Nico Dostalconcours( St Pölten) won, debuteerde hij  als Papageno  ter gelegenheid van de Wiener Mozartwoche. Daarna zingt hij rollen bij de Wiener Kammeroper, Theater Aachen, Opera Trionfo, Stadtheater Baden, de Nederlandse Reisopera, Opera zuid, De Nationale Opera, en op verschillende internationale festivals.

Tot zijn repertoire behoren rollen als Don Giovanni, Figaro, Dandini, Escamillo, Ferrando (Il Trovatore) , Junius (The rape of Lucretia), Patrocles (King Priam), Bretigny (Manon), Zio Bonzo (Madama Butterfly), Sagrestano(Tosca), Tonio (I Pagliacci), Alfio (Cavalleria Rusticana), Falke (Die Fledermaus),Fra Melitone (La forza del destino), Nabucco, Claudius (Hamlet), Sacha (Moskva chereomushki)en Colline (La Boheme). In de Münchener Philharmonie zong hij  Vitellius (Herodiade- Massenet) naast o.m Agnes Baltsa en Johann ( Werther). Onlangs debuteerde hij in het Bottroper Stadtfest  als Der Hollӓnder in Wagner’s Der Fliegenden Hollӓnder  olv Valteri Rauhalammi.

Ook als concertzanger is Martijn sanders actief en is hij veelvuldig te horen in de passionen van J.S.Bach, de bekende oratoria van Hӓndel, Haydn en Mendelssohn maar ook in de requiems van Verdi, Brahms en Mozart. Bij de NTR-Zaterdagmatinee was hij te horen in Protesilaos en Laodamia (Escher), A Village Romeo and Juliet (Delius), Die Gezeichneten (Schreker) en Fedora (Giordano).

programma's

Songs my (great)grandparents taught me

Martijn Sanders, bariton
Femke de Graaf, piano

 

In dit programma brengt Martijn Sanders samen met pianiste Femke de Graaf een hommage aan de componisten en zangers uit de jeugd van de (over)grootouders van Martijn. Het recital opent met liederen van Brahms en Strauss, waarna vier voorbeelden volgen van Nederlandse liedkunst. Na de pauze klinken liederen van Dvořák, Hahn en Chaminade, opera-achtige melodieën van Gastaldon en Tosti, een schlager van Richard Tauber en een uitsmijter van Gershwin.

 

Bekijk hier het volledige programma.

Van romantiek tot jugendstil

Martijn Sanders, bariton
Ernst Munneke, piano

 

Samen met de pianist Ernst Munneke brengt Martijn Sanders een programma met liederen van onder anderen Carl Loewe, Richard Strauss, Franz Schreker en Anna Cramer.

Romantische sololiederen en duetten

Sopraan Francis van Broekhuizen en Martijn Sanders brengen een programma met romantische sololiederen en duetten. Aan bod komen componisten als Mendelssohn, Chausson, Franck en Hildach en de Nederlandse componisten Leon C. Bouman, Catharina van Rennes en Richard Hol. Zij worden begeleid door pianiste Femke de Graaf.

 

Voor programmadetails klik hier.