Martijn van Sas

Martijn van Sas voelde zich vanaf zijn tiende sterk aangetrokken tot de piano en ontwikkelde zich tot een begenadigd klassiek pianist en gedreven muzikant. Hij is verbonden aan de Kunsthumaniora Brussel en de academie van Zottegem als leraar en begeleider.

biografie

Hij studeerde aan de muziekacademie van Haaltert en later aan de Kunsthumaniora van Brussel. In 2018 behaalde hij zijn Master met grote onderscheiding aan het Gents conservatorium, steeds onderde gepassioneerde leiding van docent Vitaly Samoshko (winnaar Koningin Elisabethwedstrijd 1999). Deze Master vulde hij aan met een opleiding liedbegeleiding aan de Weense Universität für Musik und Darstellende Kunst bij prof. Charles Spencer.

Martijn liet zich al regelmatig opmerken bij concerten waaronder Living Piano (MIAT), Arte Amanti (kamermuziekfestival), de Gentsche Festspiele (Gentse Feesten), de Miry Klavierreeks te Gent en in het Schlosstheater Schönbrunn te Wenen. Hijvolgde masterclasses bij o.a. Markus Hadulla, Polina Leschenko, Martin Hughes, Jan Michiels, Daniel Blumenthal, Hans Ryckelynck. In 2019-2020 deed hij samen met sopraan Franches Dhont mee aan de Udo Reinemann International Masterclasses in De Munt, waar ze van verschillende internationaal erkende artiesten les kregen. In juli 2019 behaalde Martijn de Theodor-Storm- Preis, de prijs voor de beste pianist, in het Concours voor de Liedkunst in het Noord-Duitse Husum. Twee jaar nadat hij daar voor de eerste keer in de prijzen viel keerde de Aalsterse pianist met twee bekroningen terug van de ‘Meisterkurs für Liedgestaltung’.

Voor de Vrienden van het Lied vormt hij sinds 2022 een duo met Artur Rożek.