Maurice Lammerts van Bueren

Maurice Lammerts van Bueren heeft zich volledig toegelegd op het liedbegeleiden. Hij werkt met vele zangers. Ook als kamermusicus werkt hij met verscheidene instrumentalisten en ensembles.
Maurice Lammerts van Bueren-piano

biografie

Maurice Lammerts van Bueren behaalde zijn diploma Uitvoerend Musicus bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij vervolgde zijn studie voor de aantekening Kamermuziek aan hetzelfde instituut bij Ludmilla Baslawskaja.

Liedbegeleidingslessen kreeg hij onder meer van Graham Johnson en Rudolf Jansen.

Maurice Lammerts van Bueren heeft zich volledig toegelegd op het liedbegeleiden. Hij trad op met vele zangers, onder wie Ellen Valkenburg, Angelika Kirchschlager, Henk Neven, Minho Jeong, Thomas Oliemans, Esther Kuiper, Sven Weyens, Lilian Farahani, Robert Holl, Marcel Reijans, Aldona Bartnik, Florieke Beelen, Ekaterina Levental, Henriette Feith en Hans Pieter Herman. In de komende seizoenen staan nieuwe samenwerkingen op het programma met onder meer de Franse sopraan Myriam Arbouz en de Estische sopraan Maria Valdmaa. Hij is oprichter en pianist van het Coco Collectief.

Naast optredens in Nederland gaf hij kamermuziek- en liedrecitals in België, Duitsland, Frankrijk, Polen, Slovenië, Zweden, Taiwan, Syrië, Trinidad en de Verenigde Staten. In 2020 staat een aantal liedrecitals in Estland op het programma.

Hij nam 14 cd’s op bij labels als Zefir Records, Etcetera, Avie Records en Naxos. Zijn cd The Moon’s a Gong, hung in the Wild met mezzosopraan Angelika Kirchschlager stond in de top 5 van Beste cd’s in 2015 in Opera Nederland. De cd The Silver Age met mezzosopraan Ekaterina Levental werd CD van de Week op NPO Radio 4 en stond in de Top 10 van Beste cd’s in 2017 van Basia con Fuoco. De cd Songs and Sketches met liederen en pianowerken van de Nederlandse componist Dirk Fock, met sopraan Irene Maessen en bariton Mattijs van de Woerd, werd onderscheiden met een 10 in het tijdschrift Luister. De cd Woman – the making of… met sopraan Lilian Farahani werd verkozen tot Critic’s choice in het gerenommeerde New Yorkse tijdschrift Opera News. In januari 2021 komt de cd Les Apaches met sopraan Ellen Valkenburg uit bij het label Zefir Records.

Als coach is hij verbonden aan de zangafdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Als gastdocent gaf hij liedbegeleidingslessen, masterclasses en liedklassen aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede en het HKU Utrechts Conservatorium. Sinds 2008 is hij Steinway Artist.

Naast muziek heeft Maurice nog een andere passie: als portretfotograaf maakt hij regelmatig portretten van zangers, instrumentalisten en schrijvers. Zijn foto’s werden gepubliceerd in diverse dagbladen, waaronder de NRC, het Algemeen Dagblad en de Volkskrant.