Olivia Vermeulen

Olivia Vermeulen is een veelgevraagde soliste op de grote internationale concertpodia, en werkte met vele bekende dirigenten. Buiten haar werk als concert- en operazangeres, heeft Olivia een grote passie voor het lied.
Olivia Vermeulen-mezzosopraan

biografie

De mezzosopraan Olivia Vermeulen studeerde zang in Berlijn bij Julie Kaufmann en Wolfram Rieger (Liedklas). Ze volgde masterclasses onder andere bij Thomas Quasthoff, Andreas Scholl, Dietrich Fischer-Dieskau, René Jacobs en Irwin Gage.

Tijdens haar studie werkte Olivia Vermeulen al mee in verschillende opera’s, en van 2008 tot 2010 was ze lid van de operastudio van de Komische Oper in Berlijn, waar ze rollen zong zoals Cherubino in Le nozze di Figaro en Zerlina in Don Giovanni van Mozart. In 2012 had zij haar succesvolle debuut in het Concertgebouw van Amsterdam, met de Radio Kamer Filharmonie onder leiding van Michael Schoenwandt. Meteen daarna volgde haar debuut bij de Nederlandse Opera in Amsterdam, in L’amour des trois oranges van Prokofiev.

Olivia Vermeulen is een veelgevraagde soliste op de grote internationale concertpodia, en werkte met bekende dirigenten als Frans Brüggen, Philippe Herreweghe, Masaaki Suzuki, Iván Fischer, Helmuth Rilling, Andrea Marcon, Vladimir Jurowski, en Alessandro de Marchi. Ze werkte mee aan diverse radio- en cd-opnames, en maakte onder andere een solo-cd met aria’s uit de Italiaanse barok voor het label Sony/BMG.

Buiten haar werk als concert- en operazangeres, heeft Olivia een grote passie voor het lied. Zo was ze in 2008 winnaar van het internationale liedconcours La Voce in Bayreuth, en geeft ze regelmatig liederenrecitals, samen met haar vaste duo-partner Liana Vlad.

programma's

zonder titel

Olivia Vermeulen, mezzosopraan
Jan Philip Schulze, piano

 

De Liederkreis Opus 39 van Robert Schumann wordt gecombineerd met vijf cycli bestaande uit korte liederen van de componisten Röntgen, Vellones, Milhaud, Eisler en Bernstein.