Selma Harkink

Selma Harkink voltooide haar studie aan het Utrechtse conservatorium met onderscheiding. Gelijktijdig studeerde zij aan het Conservatorium van Amsterdam aan de Nieuwe Opera Academie en de liedklas.
Selma Harkink-sopraan

biografie

Sopraan Selma Harkink voltooide haar studie aan het Utrechtse conservatorium met onderscheiding bij Henny Diemer. Naast haar studie in Utrecht studeerde zij gelijktijdig aan het conservatorium van Amsterdam aan De Nieuwe Opera Academie onder leiding van Alexander Oliver en aan de liedklas onder leiding van Udo Reinemann.

Gedurende haar studie won Selma verschillende prijzen. Tweemaal was zij prijswinnaar in het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland. Daarnaast ontving zij een beurs van de Voorziening voor excellerende jonge musici. Om haar studie compleet te maken volgde Selma verschillende masterclasses bij onder anderen: Sarah Walker, Henk Smit, Jard van Nes, Elly Ameling, Udo Reinemann, Rudolf Jansen, Helmut Deutsch en Roger Vignoles.

Selma Harkink werkte aan een groot aantal operaproducties mee. Zij maakte meerdere jaren deel uit van het ensemble van de opera van Dortmund. Hier zong zij de rol van Der Küchenjunge in de wereldpremière van Das Treffen in Telgtevan Eckehard Mayer gebaseerd op een roman van Günter Grass in een regie van Christine Mielitz. Als gastsolist trad zij op in Oper Bonn als Miss. Schlesen in Satyagraha van Philip Glass, als Susanna in Le Nozze di Figaro in Musiktheater Gelsenkirchen en bij Muziektheater Transparant (België) als Blondchen in de productie Een Totale Entführung in een regie van Ramsey Nasr. Bij de Nationale Reisopera was Selma Harkink te horen als o.a. Ancilla in Cherubinis Medea en als Annina in Verdi’s La Traviata. In januari 2008 verzorgde zij de nieuwjaarsconcerten met Holland Symfonia o.l.v. Henrik Schaefer.

Recent was Selma Harkink te horen als o.a. Le Feu in Ravels L’enfant et les sortilèges met het Limburgs Symfonie Orkest o.l.v. Ed Spanjaard. In maart 2009 bereikte zij de finale van het 10e Deutekom Operaconcours waar zij een tweede prijs behaalde. In november van datzelfde jaar was zij te horen in de finale van de Nederlandse Vocalisten Presentatie (voormalig Erna Spoorenberg vocalistenpresentatie).

programma's

Programma met Karolina Hartman

Selma Harkink, sopraan
Karolina Hartman, mezzosopraan
Jan-Paul Grijpink, piano

 

Duetten van Brahms, Fauré, Chausson, Rossini en Britten samen met mezzosopraan Karolina Hartman en sololiederen van Schumann en Grieg.