Vesna Dimcevska

Vesna Dimcevska specialiseerde zij zich in pianobegeleiding aan het Nationaal Conservatorium van Toulouse en ontwikkelde daar haar passie voor het liedrepertoire. Daarnaast trad zij op als solist tijdens (kamermuziek)concerten en op festivals.
Vesna Dimcevska-piano

biografie

In 2013 heeft Vesna Dimcevska haar masteropleiding aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle afgerond, waar ze met Frank van de Laar werkte. In januari 2012 won ze de Publieksprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours in Amsterdam, en werd zij uitgenodigd een recital te geven op het Grachtenfestival in augustus 2012. Sinds 2014 is Vesna docent aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, waar ze als pianobegeleidster van de Jong Talentklas werkt.

Geboren in Skopje (Macedonië) begon Vesna Dimcevska met piano op de leeftijd van zes jaar. Ze studeerde af aan de Nationale Muziekacademie in Sofia. Zij heeft masterclasses gevolgd bij onder anderen Boris Romanov, Willem Brons, Paul Komen, Igor Roma en Ilona Timchenko. Aan het Nationaal Conservatorium van Toulouse (Frankrijk) specialiseerde zij zich in pianobegeleiding en ontwikkelde daar haar passie voor het liedrepertoire. Ze werkte met onder anderen Nino Pavlenishvili, Anne Grapotte en Susan Manoff aan de academie voor Mélodie Française voor zangers en pianisten in Toulouse.

Vesna trad op als solist met het staatsorkest in Sofia en speelde solo- en kamermuziekrecitals in Macedonië, Servië, Bulgarije, Frankrijk en Nederland. Ook speelde ze op uitnodiging van verschillende festivals, waaronder Carré d’As in Chartres, Nuits musicales in Armagnac, Espace Croix Baragnon in Toulouse en het Ohridsko Leto Festival.

Met haar broer, violist Gjorgi Dimcevski, nam ze een cd op met werken van onder anderen Grieg, Tsjaikovski en Sarasate. Samen met mezzosopraan Sara Klein Horsman speelt ze recitals met lied- en opera-repertoire, gecoacht door Rudolf Jansen. In november 2015 zijn ze als liedduo aangenomen bij de Vrienden van het Lied.