Elizabeth Ford

Elizabeth Ford’s leven is ondergedompeld in muziek. Al tijdens haar studie piano aan de Guilhall School of Music and Drama begeleidt ze zangers en instrumentalisten. Ze werkt als correpetitor aan de HKA en de Nationale Ballet Academie en is te horen op de cd 'Het Stromende Getij & De Winterdichter' met composities van Julia Barnes op teksten van Nederlandse dichters.

biografie

Elizabeth Ford’s leven is ondergedompeld in muziek. Dochter van een pianospelende moeder en vader die op zijn tachtigste nog een hoge tenor C kon zingen, begon ze als kleuter zelf liedjes op de piano te spelen.

Ze studeerde piano aan de Guildhall School of Music and Drama bij Alan Schiller en heeft een bachelor muziek afgerond aan de University of Liverpool, met als specialisatie piano en elektroakoestische compositie. Vanaf haar studententijd begeleidde ze veel zangers en instrumentalisten. Ook heeft ze deelgenomen aan concoursen en masterclasses in liederen, gegeven door onder andere Roger Vignoles, Benjamin Luxon en Roger Braun.

In 1999 verhuisde ze naar Nederland, waar ze vaak op het podium te zien is met onder andere zangtrio Noblesse Oblige. Daarnaast is ze vaste begeleidster en coach van jonge musici bij Fluxus Zaanstad.

Sinds 2002 heeft Elizabeth een vast contract aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en werkt wekelijks intensief met de Nationale Ballet Academie als pianist voor danslessen, presentaties en afstudeerprojecten.

Elizabeth speelt samen met bariton Matthijs Mesdag en sopraan Caroline Stam op de in 2022 uitgekomen cd Het Stromende Getij & De Winterdichter met liederen op gedichten van M. Vasalis en Fred Portegies Zwart, op muziek van Julia Barnes.